Ruski oporbenjak Nadeždin predao kandidaturu za predsjedničke izbore u Rusiji

Ruski antiratni aktivista i političar, Boris Nadeždin, izjavio je danas da je predao 105.000 potpisa podrške Središnjem izbornom povjerenstvu Rusije (CIK) kako bi potkrijepio svoje nastojanje da pobijedi Vladimira Putina na predstojećim predsjedničkim izborima, javlja AFP.

SIP će provjeriti autentičnost potpisa koje su predali Nadeždin i drugi potencijalni kandidati i sljedećeg mjeseca objaviti tko će se pridružiti Putinu na glasačkom listiću.

Putinova pobjeda se naširoko smatra gotovo sigurnom, ali Nadeždin je iznenadio neke posmatrače oštrim kritikama onoga što Kremlj naziva svojom “specijalnom vojnom operacijom” u Ukrajini.

Nakon niza isključenja grijanja širom Rusije tijekom neuobičajeno hladne zime, Nadeždin je ranije ovog mjeseca rekao da bi zemlja mogla priuštiti da troši više na svoje građane da ne ulaže toliko novca u vojsku.

Kao kandidat kojeg je predložila politička stranka, morao je prikupiti 100.000 potpisa u najmanje 40 regija da bi se kandidirao na izborima koji će se održati od 15. do 17. ožujka.

Putinu, koji je odlučio biti neovisni kandidat, a ne kandidat njegove vladajuće strane Jedinstvena Rusija, potrebno je 300.000 potpisa, ali je već prikupio preko 3,5 milijuna, objavili su njegove pristalice./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img