Rusija zaprijetila napadima na Veliku Britaniju

Rusija je prvi put službeno zaprijetila Britaniji napadima na njezin teritorij.

– Iskoristi li Ukrajina rakete koje joj je dostavila Velika Britanija za napade na Rusiju, to bi moglo rezultirati napadima Rusije na vojne ciljeve u Velikoj Britaniji i izvan Ukrajine, objavilo je rusko Ministarstvo vanjskih poslova.

Podsjetimo, britanski ministar vanjskih poslova David Cameron rekao je prošlog tjedna da je na Ukrajini da odluči kako će upotrijebiti britansko oružje i naglasio da Kijev ima pravo gađati mete na ruskom teritoriju, prenosi Index.hr.

Tijekom posjeta Kijevu rekao je da će Britanija davati Ukrajini godišnje 3 milijarde funti (oko 3.5 milijardi eura), dok god bude potrebno. “Baš kako Rusija napada unutar Ukrajine, možete razumjeti zašto Ukrajina osjeća potrebu da osigura svoju obranu”, rekao je Cameron.

Britanski šef diplomacije, koji se sastao s predsjednikom Volodimirom Zelenskim u Kijevu, rekao je da je Rusija pokrenula napad na Ukrajinu i Ukrajina ima “apsolutno pravo uzvratiti Rusiji.”

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova rekla je u petak da izjave britanskog ministra vanjskih poslova predstavljaju priznanje da zapad vodi rat protiv Rusije koristeći “ukrajinske ruke”.

“Cameronove riječi su još jedan dokaz hibridnog rata koji Zapad vodi protiv naše zemlje”, rekla je Zaharova. “Rusija na to odgovara i nastavit će odgovarati, dodala je.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov istaknuo je da se radi o “izravnoj eskalaciji napetosti oko ukrajinskog sukoba koja potencijalno predstavlja prijetnju evropskoj sigurnosti.”/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img