Rusi zaprijetili baltičkim zemljama: “Ako bude sabotaže, odlučno ćemo djelovati”

Rusija je pozvala na razgovor otpravnike poslova veleposlanstava triju baltičkih zemalja za koje tvrdi da “sabotiraju” nadolazeće ruske predsjedničke izbore u ožujku.

Rusija optužuje Estoniju, Litvu i Latviju, tri bivše sovjetske republike, da “sabotiraju” te izbore i da odbijaju osigurati birališta u ruskim veleposlanstvima na svom teritoriju. U trima državama živi značajna ruska manjina, ali su se odnosi s Moskvom pogoršali od ruske invazije na Ukrajinu.

“Otpravnici poslova baltičkih država u Moskvi pozvani su u ministarstvo vanjskih poslova zbog izostanka prikladnog odgovora na ponavljane pozive ruske strane da se zajamči sigurnost tijekom predsjedničkih izbora u ožujku”, priopćilo je rusko ministarstvo.

Moskva je tražila da tri države poduzmu “sve potrebne mjere” za sigurnost veleposlanstava tijekom izbora. “Ako se dogodi sabotaža, odlučno ćemo djelovati”, upozorilo je ministarstvo.

Na predsjedničkim izborima u ožujku očekuje se pobjeda predsjednika Vladimira Putina zbog nedostatka stvarne opozicije nakon godina represije nad neistomišljenicima i političkim neprijateljima./Hina/HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img