GRUDE

Ruši se Hotel Grude u kojem je utemeljena Herceg Bosna

Počelo je rušenje Hotela Grude, mjesta u kojem je 18. studenog 1991. godine utemeljena Hrvatska zajednica Herceg-Bosna.

Hotel, koji je star više od 40 godina, kupila je tvrtka Violeta, a među Gruđanima se priča kako će na tom mjestu niknuti novi hotel. No, još ništa nije službeno priopćeno od ulagača.

Gruđani su dočekali vijest o rušenju sa zadovoljstvom jer je Hotel Grude kroz godine postao ruševina u stanju raspadanja, piše portal Ljubuški.net.

Inače, i spomen ploča o utemeljenju Hrvatske zajednice Herceg-Bosne koja je bila postavljena na Hotel 1995. godine pronašla je novu lokaciju.
Nakon upoznavanja od vlasnika Hotela Grude s poslovnim planom rušenja postojećeg objekta Hotela, općina Grude je organizirala uklanjanje spomen ploče o utemeljenju Hrvatske zajednice Herceg-Bosne.

Ploča je bila postavljena 18. studenoga 1995. godine na četvrtu obljetnicu utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne.

Nova lokacija za spomen ploču je Park hrvatskih velikana a umjetničko rješenje je u izradi.

Nakon toga, slijedi izrada nove ploče i njezino postavljanje. Očekuje se da će sve biti okončano do datuma obilježavanja 30-te obljetnice Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, priopćeno je iz Općine Grude./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

"ČUVAJTE SE LAŽNIH HRVATA"

Njemačka policija uhitila Srbe s lažnim hrvatskim putovnicama

Njemačka policija prije nekoliko dana je objavila priopćenje pod naslovom “Čuvajte se lažnih Hrvata”. U priopćenju navodi kako su 27. srpnja 2021. godine službenici federalne...