UKRAJINA

Rusi opet napali Kijev dronovima, odjekivale su eksplozije

Ukrajinske protuzračne snage uzvratile su paljbom na napade ruskih bespilotnih letjelica tijekom trosatne zračne uzbune u Kijevu i okolici rano jutros, priopćila je ukrajinska vojska, a prenosi Reuters. Reuters navodi da se u Kijevu i okolici čulo nekoliko eksplozija, ali da se zasad ne zna je li bilo žrtava.

U jednom se izvješću vojske navodi da su mete u zraku oborene, ali nisu navedeni detalji. Kijevske vojne vlasti ukinule su uzbunu nešto poslije četiri sata ujutro po tamošnjem vremenu. Uzbune su također ukinute i u većini drugih područja zemlje, prenosi Hina.

Rusi ukopani u miniranim područjima

Prema izjavama ukrajinskih dužnosnika vezano uz posljednje dane rata, ruske snage nisu napredovale duž prve crte bojišnice, ali su ukopane u teško miniranim područjima koja kontroliraju, što ukrajinskim trupama otežava kretanje na istok i jug. Velik dio ruske vojne aktivnosti usmjeren je na zračne napade koji su, primjerice, oštetili infrastrukturu u ukrajinskoj luci Izmail.

Inače, ukrajinske snage pokrenule su masovne napade u lipnju s ciljem da ponovno zauzmu okupirana područja i vrše pritisak prema jugu, prema Azovskom moru, odnosno s ciljem da presjeku kopneni most između okupirane istočne Ukrajine i poluotoka Krima./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img