Rusi napali Kijev i Harkiv, sižu jezive snimke, Poljaci digli zrakoplove

Rusi su rano jutros izveli veliki raketni napad na Ukrajinu. Napadnuti su Kijev i Harkiv, dva najveća ukrajinska grada. U Kijevi je ranjeno 20-ak ljudi, a u Harkivu su četiri osobe ubijene, a 40-ak ih je ranjeno.

Ruske snage su rano jutros projektilima napale Harkiv, drugi najveći grad u Ukrajini. Kako je izvijestio regionalni guverner Oleh Sinehubov, u napadu su ubijene najmanje četiri osobe, a najmanje 40 ih jr ranjeno. Među ubijenima su dvije žene stare 40 i 56 godina, dok je među ranjenima dvoje djece u dobi od 10 i 12 godina.

Sinehubov je rekao da su ruske snage u napadu na Harkiv koristile hipersonične rakete tipa Kh-22, koje imaju golemu bojevu glavu sa stotinama kilograma eksploziva.

Guverner je objavio su ruske snage gađale gradske četvrti Kijevski i Saltivski, gdje su prijavljeni smrtni slučajevi. Gradonačelnik Harkiva Ihor Terekhov rekao je na nacionalnoj televiziji da su zbog napada dijelovi grada ostali bez vode, struje ili grijanja.

Društvenim mrežama odmah su se, kako prenosi N1, proširile snimke današnjeg brutalnog ruskog napada na Harkiv. Ukrajinka Marija Drutska objavila je snimku koja, kako navodi, prikazuje “par u Harkivu koji gleda svoj srušeni dom kojeg su upravo ‘oslobodili ruski osvajači’”.

Poljska digla borbene zrakoplove

Operativno zapovjedništvo Oružanih snaga Poljske objavilo je kako su podignuti borbene avioni zbog aktivnosti ruske avijacije.

“Želimo vas informirati da smo zabilježili intenzivnu dalekometnu aktivnost aviona Ruske Federacije, koja je povezana s namjerom provođenja zračnih udara na teritoriju Ukrajine. Pokrenute su sve procedure za osiguravanje sigurnosti poljskog zračnog prostora te pažljivo motrimo situaciju. Upozoravamo da su aktivirani poljski i saveznički avioni, što bi moglo uzrokovati pojačanu buku, naročito na jugoistoku zemlje”, objavilo je zapovjedništvo poljske vojske na Platformi X./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img