Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

RUKE SE NE DRŽE U DŽEPOVIMA: Ovih 7 stvari u Rusiji se ne radi

Foto: Marc Vorwerk/DPA/PIXSELL

U svojoj knjizi ‘When Cultures Collide: Leading Across Cultures’, Richard Lewis iznosi popis od sedam najvažnijih stvari koje biste trebali izbjegavati pri sljedećem posjetu Rusiji, piše Business Insider.

1. Nemojte nositi kaput unutra

Smatra se nekulturnim nositi kaput u kući. Čak i ako je grijanje pokvareno, stisnite se i odmah objesite kaput na vješalicu.

2. Nemojte držati ruke u džepovima

Nepristojno je hodati okolo s rukama u džepovima. Ako poslujete u Rusiji, pazite da vam ruke uvijek budu na otvorenom, kako ne biste djelovali neuredno.

3. Nemojte sjediti raširenih nogu

Nemojte ni slučajno dići nogu tako da gležanj oslonite na koljeno. Uz to, pazite da vam se nikad ne vide potplate, te nipošto nemojte cipelama dodirnuti sjedalicu, budući da se cipele smatraju prljavima.

4. Nemojte zviždati na ulici

Na zviždanje na ulici, ali i unutra, ne gleda se blagonaklono. Kako biste bili sigurni, jednostavno nemojte zviždati nigdje ni ikad.

5. Nemojte jesti na travnjacima

Zaboravite piknike, bez obzira koliko lijepo vrijeme bilo.

6. Nemojte pitati ljude gdje je toalet

Smatra se nepristojnim ispitivati druge gdje se nalazi WC. A to pitanje pogotovo ne biste trebali postaviti osobi suprotnog spola.

7. Nikad se nemojte rukovati kroz vrata

Rusi su poznati po svojoj praznovjernosti. Smatra se nesrećom rukovati se s bilo kime preko praga, pa odgodite pozdravljanje dok ne uđete u zatvoren prostor./HMS/

About the Author
  1. Božićni pokloniReply

    Zanimljivo.

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte