Rudnici boksita Široki Brijeg pred stečajem, 37 radnika ostalo bez posla

Rudnik boksita u Širokom Brijegu još od početka godine ne radi, a 37 radnika ostalo je bez posla.

Poduzeće Rudnici boksita d.o.o. Široki Brijeg, u vlasništvu Županije Zapadnohercegovačke, dužno je oko 3 milijuna KM, a nalazi se samo korak od stečaja, piše Jabuka.tv.

Ovu temu načela je na 14. redovnoj sjednici Skupštine ŽZH zastupnica Marija Lovrić, a o svemu se oglasio predsjednik Vlade ŽZH Predrag Čović.

Rudnici Boksita Široki Brijeg blokirani su od strane Porezne uprave s dugom od 900.000 KM. Jednostavno nisu isplaćivali svoje obveze i zbog obaveza koje su narasle na cca tri milijuna maraka, Upravni i Nadzorni odbor su dali ostavku, a svi djelatnici su otišli na Zavod za zapošljavanje, a neki su otišli u prijevremenu mirovinu. Vlada će poduzeti određene mjere, nadam se već na sljedećoj sjednici, imenovati novi Nadzorni odbor i vjerojatno imenovati novu Upravu koja će pokušati spasiti Rudnike boksita da ne odu u stečaj.

Ako ne uspijemo to, ispoštovat će se zakonska obveza i Rudnici boksita će ići u stečaj što bi značilo da će stečajni upravitelj preuzeti upravljanje nad rudnikom. Nažalost, stanje je takvo. Otvoreno i bez ikakvih uvijanja, zbog vrlo loših poslovnih rezultata u zadnjih nekoliko godina jednostavno to je kulminiralo, rekao je Čović./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img