RS Dodikovi koalicijski partneri podržali sporazum

Milorad Dodik predsjednik SNSD nakon sastanka koalicijskih partnera rekao je da je zaključeno da su elementi Principa za formiranje vlasti na razini BiH, koji su potpisani jučer u Sarajevu, u skladu sa zakonima Republike Srpske, uključujući i rezoluciju o vojnoj neutralnosti, javljaju “Nezavisne novine”.

“Vjerujemo da će Vijeće ministara BiH uskoro biti formirano. Nepotrebno dugo se čekalo”, rekao je Dodik ističući da su stvoreni svi temeljni uvjeti kako bi se formiralo Vijeće ministara.

Marko Pavić, lider DNS, rekao je da je vlast trebalo što prije formirati te da integracije u NATO treba koordinirati sa Srbijom.

Dragan Čavić, predsjednik NDP, rekao je da je Sporazum napravljen u okvirima Rezolucije o vojnoj neutralnosti usvojenoj u NSRS, ali da je sigurno da će po tom pitanju biti dosta različitih interpretacija.

“Jako je važno da se Predsjedništvo BiH uključuje u pitanje suradnje NATO jer po pitanju obrane nijedan član Predsjedništva BiH ne može biti preglasan”, rekao je Čavić.

Spomenka Stevanović, zamjenica predsjednika DEMOS, rekla je da podržava dogovor oko formiranja Vijeća ministara BiH, dok je Nenad Stevandić, lider Ujedinjene Srpske, rekao da je sporazum dobar za Republiku Srpsku i da je u skladu s njenim interesima.

Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske, podržala je sporazum ističući da je on u interesu građana Republike Srpske te da nema ništa problematično u njemu.

“Neopravdano dugo smo čekali ovaj prvi korak”, rekla je Cvijanović./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MANDATAR ZA SASTAVLJANJE VLADE RH

PLENKOVIĆ: Bit će članova vlade koji do sada nisu bili ministri

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u srijedu nije želio iznositi imena novih ministara niti reći koliko će nova vlada imati ministarstava, poručio...