Ronaldo oslobođen optužbi za silovanje

Portugalski nogometni majstor Cristiano Ronaldo (34) oslobođen je optužbe za silovanje Amerikanke Kathryn Mayorga 2009. godine u jednom hotelu u Las Vegasu.

Amerikanka je u listopadu prošle godine optužila napadača Juventusa da ju je 13. lipnja 2009. silovao u apartmanu u Las Vegasu. Ronaldo joj je 2010. isplatio 375.000 dolara za šutnju, no osam godina kasnije odlučila ga je tužiti.

Policija u Las Vegasu je ponovno otvorila slučaj, a Kathryn Mayorga je podnijela tužbu na 34 stranice. Sada je Okružno državno odvjetništvo u Clarku donijelo odluku da neće podnijeti tužbu protiv Ronalda jer “tvrdnje o seksualnom napadu ne mogu biti dokazane izvan razumne sumnje”.

Kathryn Mayorga je 2009. radila u jednom noćnom klubu kao hostesa. Ronaldo joj je prišao i ponudio piće, te pozvao na druženje u njegov hotelski apartman.

Kasnije su se ona i njezine prijateljice našle s Cristianom Ronaldom i njegovom pratnjom, te su svi otišli u Ronaldov apartman. Mayorga tvrdi kako je Ronaldu jasno dala dio znanja kako ne želi seksualni odnos, no Ronaldo ju je odvukao u spavaću sobu i analno silovao.

Amerikanka je već 2009. podnijela tužbu, no potom je popustila pod pritiskom Ronaldovih ‘fixera’ i pristala na izvansudsku nagodbu. Na pitanje zašto je uzela novac i šutjela godinama, Mayorga je navela kako je bila “prestravljena zbog njegove slave i popularnosti”. Tvrdi i kako se zbog svega odala alkoholu te da je često pomišljala na samoubojstvo.

Mayorga, koja je u međuvremenu diplomirala novinarstvo na sveučilištu Nevada, je otkrila kako ju je inspirirao pokret #MeToo protiv seksualnog nasilja.

– Ronaldo je uvijek tvrdio da je događaj iz 2009. godine bio prirodan odnos, kazao je njegov odvjetnik Peter S. Christiansen./H/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

RADONČIĆEV SBB

Komšić i DF su bučni vjetar u političkim pantalonama SDA

Savez za bolju budućnost BiH oglasio se priopćenjem za javnost, u kojem je žestoko napao Demokratsku frontu Željka Komšića. - Umjesto da prizna svoju krivicu...