RODILA U 67. GODINI: ‘Ostala sam trudna prirodnim putem’

Tien je vrlo vjerojatno najstarija majka u Kini. Rodila je djevojčicu koju su ona i njezin godinu dana stariji suprug nazvali Tianci, što u prijevodu znači ‘dar s neba’.

Ova umirovljena liječnica zatrudnjela je prirodnim putem koristeći znanje iz medicine kako bi na sebi isprobala tradicionalne kineske medicinske preporuke vezane za plodnost.

Djevojčica je na svijet došla carskim rezom, a težila je oko dva i pol kilograma, prenosi 24sata.hr

‘Jajnici su joj kao u 40- godišnjakinje’

Liu Wencheng, liječnica koja je nadgledala porođaj kazala je za medije kako su imali sreće.

– Imali smo dosta sreće, s obzirom na to da je majka u odmakloj životnoj dobi zbog koje je imala mnogobrojne komplikacije. Također, tijekom carskog reza otkrili da su Tieanini jajnici bili kao u 40-godišnje žene što bi moglo objasniti prirodnu trudnoću – objasnila je liječnica.

– Mama s bebom prebačena je odmah nakon porođaja na odjel intenzivne njege. Jako se dobro oporavlja – kazala je glasnogovornica bolnice.

Djeca su se protivila njenoj odluci da rodi

Tien i njezin suprug već imaju dvoje odrasle djece i nekoliko unuka, od kojih je najstariji napunio osamnaest godina.

Njihova djeca protivila su se odluci roditelja da imaju još jedno dijete.

– Kći mi je čak rekla da će, ako rodim dijete, prekinuti sve odnose sa našom obitelji – kazala Tien.

Mnoge starije žene u Kini pokušavaju dobiti još djece otkako je kineska politika jednoga djeteta po obitelji ukinuta prije tri godine. To je uzrokovalo sve veću potražnju za tretmanima koji povećavaju plodnost.

Prije Tien rekord najstarije majke u zemlji držala je žena iz Changchuna koja je 2006. godine rodila dječaka sa 64 godine. Ipak, rekord najstarije rodilje na svijetu drži 73-godišnja Indijka koja je u rujnu rodila zdrave blizanke nakon što je prošla postupak medicinski potpomognute oplodnje./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

AFERA "RESPIRATORI"

Vijest o uhićeni Novalića prenijeli brojni regionalni i svjetski mediji

Afera "Respiratori" i uhićenje premijera Federacije Bosne i Hercegovine našla se i u brojnim poznatim svjetskim medijima. Prenose je "Guardian", "Washington post", "The New...