Sve vijesti

UŽAS

Robot zamijenio radnika za kutiju i nasmrt ga zgnječio

Robot je u Južnoj Koreji nasmrt zgnječio čovjeka jer ga nije uspio razlikovati od kutija s hranom kojima je rukovao, prenosi BBC. Nesreća se dogodila kada je muškarac, zaposlenik tvrtke za robotiku u svojim 40-ima, pregledavao robota.

Robotska ruka, zamijenivši čovjeka za kutiju povrća, zgrabila ga je i gurnula njegovo tijelo na pokretnu traku, zgnječivši mu lice i prsa, objavila je južnokorejska novinska agencija Yonhap. Nesretnog muškarca su prevezli u bolnicu, ali tamo je naknadno preminuo.

Ovo nije prvi slučaj u Južnoj Koreji

Prema Yonhapu, robot je bio zadužen za podizanje kutija s paprikama i njihovo prebacivanje na palete. Čovjek je jučer provjeravao senzor robota prije rada u tvornici za sortiranje paprike u južnoj pokrajini Gyeongsang, dodaje agencija pozivajući se na policiju.

Radovi su prethodno bili odgođeni za dva dana zbog problema sa senzorom robota. Muškarac, radnik iz tvrtke koja je proizvela robotsku ruku, provjeravao je stroj do kasno u noć kako bi utvrdio uzrok problema. U izjavi nakon incidenta, dužnosnik Donggoseong Export Agricultural Complexa, koji je vlasnik tvornice, pozvao je na uspostavu “preciznog i sigurnog” sustava.

U ožujku je Južnokorejac u svojim 50-ima pretrpio ozbiljne ozljede nakon što ga je zarobio robot dok je radio u tvornici za proizvodnju automobilskih dijelova./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ZAGREB

Troje radnika ozlijeđeno, jedan teže u odronu otpada

Tri su osobe ozlijeđene, od kojih jedna teže, u jutrošnjem odronu otpada na Jakuševcu, izjavio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević naglasivši da se odgovornost...