Riješeno pitanje “spornih konzervi” u MO i OS BiH

Vezano za ponovne medijske napise o navodnoj uporabi konzervirane hrane s pogrešnom deklaracijom, na nedavnoj vježbi Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na Manjači, Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH kategorički demantira te navode kao neistinite, javlja HMS.

-Sporne paštete proizvođača „Zmajevac“ iz Republike Srbije nisu dijeljene postrojbama i pripadnicima OS BiH na spomenutoj vježbi. Nakon provedenih laboratorijskih ispitivanja, u mjesecu lipnju 2019. godine obavljena je zamjena onog dijela proizvoda „Pašteta juneća,“ proizvođača „Zmajevac“ iz Republike Srbije, za kojeg je ustanovljeno da sastav i deklaracija nisu valjani. Ta količina (sporni dio) zamijenjena je proizvodom „Pašteta juneća“, proizvođača „Akova impeks“ d.o.o Sarajevo, BiH.

Ministarstvo obrane BiH izražava zabrinutost činjenicom da se u posljednje vrijeme u medijima učestalo objavljuju neargumentirane informacije iz obrambenog sustava, a koje ruše dignitet MO i OS BiH.

Shodno tome, upotrijebit ćemo svaku zakonsku mogućnost i poduzeti sve mjere i radnje kako bi zaštitili profesionalizam i ugled Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, i sankcionirati svakog djelatnika MO i OS BiH ukoliko se ustanovi da je dostavljao neistinite informacije medijima – priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH. /HMS/

Najnovije

BJELORUSIJA

Prosvjedi u Minsku zbog pobjede Lukašenka, vojna vozila kreću se prema glavnom gradu

Pristalice oporbe počele su sinoć okupljati u središtu Minska nakon pobjede Aleksandra Lukašenka na predsjedničkim izborima u Bjelorusiji. Kako prenosi britanski Ekspres, pozivajući se na...