Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Republika Srpska dobiva službu nacionalne sigurnosti?

Predsjednik Republike Srpske i novoizabrani član Predsjedništva BiH  Milorad Dodik istakao je nakon sastanka Koordinacijskog tijela za praćenje ilegalnih migranata preko teritorija Republike Srpske da su migranti postali veliki problem, koji neće sam od sebe nestati i da se treba razmotriti mogućnost otvaranja službe nacionalne sigurnosti.

On je naveo da politika iz Sarajeva nije bila u korist RS-u, prenosi RTRS.

“Potrebne su izmjene zakona, kao i dodjela novih ovlasti  policiji, koji se bave pitanjima migranta”, rekao je predsjednik Srpske.

Dodik traži da institucije nadležne za smještaj migranata, ne daju nikome azil, dok se politika pristupa tom problemu ne promijeni.

“Dugoročno, nije dobro ni po BiH formiranje kampova na teritoriji Federacije BiH”, dodao je Dodik.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović je izjavila da nema spremnosti niti kapaciteta da se smještaju migranti u Republiku Srpsku, čime je potvrđen raniji stav Vlade RS-a.

Podsjetila je da je određen broj pripadnika MUP-a RS-a već stavljen na raspolaganje.

“Mi nemamo pouzdanih podataka o broju migranata, nemamo ni uvjeta za njihov smještaj. Za ovo pitanje potrebna su i zakonska rješenja. BiH će morati pooštriti način dodjele azila, ako  želi da postati iole normalna zemlja”, poručila je premijerka Srpske./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte