ĐURO BORBELJ

Rekreativac pobjednik Mostarskog polumaratona

Đuro Borbelj iz Srbije s vremenom 1.08.06 pobjednik je Mostarskog polumaratona održanog u subotu ujutro.

Drugi je na cilj stigao Arny Attila dok je treći bio Ivan Dračar.

Borbelj je za novinarima rekao kako dolazi iz Vojvodine te da je prvi put u Mostaru.

Utrka nije baš naivna, bilo je gusto do samog kraja, nisam bio spreman za ovaj rezultat, ali jaka konkurencija me dovela do rezultata i opet sreća u finišu. Uspio sam izvući za nijansu više snage, izjavio je Borbelj nakon utrke, dodajući kako se ne bavi profesionalno trčanjem, već je rekreativac koji trči već deset godina.

U ženskoj konkurenciji prva je na cilj stigla Jasmina Pitamic Vojska iz Slovenije, druga je bila Nataša Šontić iz Hrvatske, dok je trećeplasirana bila Marija Rajič Tošić iz Hrvatske.

Utrka je počela u 8:30 sati s mosta u naselju Vojno, a cilj je bio ispred tržnog centra Mepas Mall.

Na polumaratonu je sudjelovao 920 trkača iz 37 zemalja. Riječ je o središnjem događaju 7. izdanja turističko-sportske manifestacije Mostar Run Weekend.

Specifičnost rute mostarskog polumaratona je da natjecatelji trče preko šest gradskih mostova prelazeći rijeku Neretvu osam puta i prolazeći neposrednom blizinom Starog mosta koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Mostar Run Weekend održava se svake godine u organizaciji Udruge Zdrav život – Kinezis./HMS/

Najnovije

STUTTGART

Pretres u Mercedesu zbog sumnje na korupciju

Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu, pored Stuttgarta, pretreseni su u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru...