ZBOG ŠTRAJKA RUDARA

Redukcije struje u bošnjačkoj polovici Federacije su sve izvjesnije

Depoi Termoelektrane u Tuzli su bez zaliha ugljena i daljnja proizvodnja električne i toplotne energije ozbiljno je ugrožena zbog događaja u rudnicima Koncerna i upitne isporuke iz RU Kreka. Redukcije u isporuci i opskrbi kupaca su sve izvjesnije, priopćeno je iz Elektroprivrede BiH.

“Sinoć u 22 sata obustavljen je rad Bloka 4, a u pogon je kao zamjenski kapacitet uključen Blok 3 s jednim kotlom. U pitanju su postrojenja u kojim se proizvodi toplotna energija za zagrijavanje oko 120 tisuća građana Tuzle i Lukavca. Blok 3 će sljedećeg tjedna za koju je prognozirano zahlađenje biti u pogonu s oba kotla. Potrebne količine ugljena za njegov rad bit će osigurane iz rudnika Banovići i Stanari”, navodi se u novom priopćenju EPBiH.

Sljedećeg tjedna proizvodnja električne energije i tehnološke pare za industriju će se obavljati samo na Bloku 6 čiji rad je otežan i trenutačno se zasniva na protočnom prijemu, što podrazumijeva da se sve isporučene količine ugljena odmah transportiraju u proizvodni process, dodaje se.

Termoelektrana Tuzla obavijestila je korisnike toplotne energije i tehnološke pare o mogućoj redukciji u opskrbi uzrokovanoj obustavom isporuke ugljena iz rudnika Koncerna.

“U Termoelektrani Kakanj su zbog otežanog rada postrojenja u Tuzli u pogonu sva tri bloka i njihov rad u punom kapacitetu upitan je s tehnološkog i sigurnosnog aspekta”, navodi se u priopćenju Elektroprivrede BiH.

Podsjetimo, rudari koji su dva dana prosvjedovali ispred Vlade FBiH donijeli su jučer odluku o prekidu prosvjeda ispred zgrade Vlade FBiH iako njihovi zahtjevi nisu ispunjeni.

Vratili su se kućama, ali je istaknuto da neće nastaviti proizvodnju ugljena do daljnjeg.

 

 

 

2 COMMENTS

  1. Je li ovo sarkazam neznalice ili budale. Je li vi zaista mislite da cijeli sistem nece biti destabiliziran time. Pa nije struja voda da se malo zavrne. Ovo o “bosnjackoj” moze samo bolestan hercegovac reci, jer nas Hrvata gospodo vise zivi u vasim virtuelnim “bosnjackim” prostorima nego u kamenjaru!

    Bolesno i nista vise se tako necemu radovati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NOVI SPOR

Rusija naredila američkim diplomatima da napuste zemlju

Rusko ministarstvo vanjskih poslova naredilo je osoblju američkog veleposlanstva u Moskvi da napuste tu zemlju do 31. siječnja iduće godine, javila je u srijedu...