REDOVITA VJEŽBA EUFOR raspoređuje svoje trupe širom BiH

Nakon jučerašnje uspješne svečanosti otvorenja u bazi “Butmir”, trupe EUFOR-a koje sudjeluju u vježbi “Brzi odgovor 19” danas su počele s raspoređivanjem na lokacije širom Bosne i Hercegovine.

Građani će u razdoblju od 7. do 11. listopada primijetiti povećano prisustvo trupa EUFOR-a. Osim toga, na javnim mjestima će se održavati metodsko-pokazne vježbe, zajedno s jedinicama Oružanih snaga BiH i bh. agencijama za provođenje zakona.

Ističu da te vježbe i pokreti trupa nisu vezani za bilo koji trenutni sigurnosni izazov i isključivo su dio vježbe “Brzi odgovor 19”.

“Brzi odgovor” je uobičajena godišnja provjera sposobnosti EUFOR-a da brzo ojača svoje trupe u BiH s dijelom pričuvnih snaga koje se nalaze u stanju pripravnosti u partnerskim zemljama. Ove godine rezervne snage stigle su iz Austrije, Bugarske, Grčke, Mađarske, Rumunjske, Ujedinjenog Kraljevstva i KFOR-a.

Vježba “Brzi odgovor” je velika vježba kojom se pokazuje odlučnost EU i njena predanost Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz EUFOR-a./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Nova ekstremna dijeta širi se Instagramom, liječnici pozivaju na oprez

Što je suhi post? Na Instagramu se pojavila nova dijeta koja se širi ekstremnom brzinom, a uključuje post u kojem se ne pije tekućina,...