IZ MOSTARSKE GRADSKE UPRAVE ZA HMS

Razočarani smo jer USAID podupire one koji žele Mostar zatrpan smećem

Agencija Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) podržala je aktivnosti građana Mostara okupljenih u inicijativu “Jer nas se tiče”, a čiji su aktivisti blokirali dovoz otpada na deponiju. Iz mostarske Gradske uprave za Hrvatski Medijski Servis kažu da je Grad Mostar razočaran ovakvom podrškom agencije američke Vlade jer se, kako kaže, radio nelegalnom zaustavljanju odlaganja otpada.

Na Facebook stranici USAID-a u BiH stoji da se radi o Ilegalnoj deponiji Uborak, pored Mostara jer joj je okolišna dozvola istekla koncem prošle godine.

“Naš projekt Podrška građanima u borbi protiv korupcije, koji implementiraju Centri civilnih inicijativa, te partnerske organizacije Transparency International BiH i Centar za razvoj medija i analize, nedavno je započeo aktivnosti pružanja podrške građanima okupljenih kroz inicijativu “Jer nas se tiče” s ciljem zatvaranja deponije Uborak”, stoji u informaciji USAID-a.

Foto: Screenshot

“Grad Mostar razočaran je time da USAID podupire udruženja koja nelegalno blokira prometnicu i zaustavljaju odlaganje otpada držeći tako 100 000 građana Mostara taocima”, kažu za HMS iz mostarske Gradske uprave.

Podsjećaju da je prema važećim zakonskim propisima u Mostaru dopušteno prosvjedovati na lokalitetima Kantarevac i Sjeverni Logor.

Napominju i da zabrinjava činjenica da se odlaganjem smeća na ulicama mogu širiti svakakve zarazne bolesti što u kombinaciji sa prisustvom kolektivnog straha od pojave koronavirusa nikako nije dobra poruka ni Mostaru ni njegovim građanima./B. G./HMS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PRIVREMENO ODOBRENO

Premier liga do kraja sezone odobrila pet zamjena

Engleska Premier liga odlučila je u četvrtak odobriti privremeno pet zamjena svakoj momčadi tijekom utakmice kada se prvenstvo nastavi sredinom lipnja.- Za ostatak sezone...