REPUBLIKA SRPSKA

Raspuštaju se karantene za smještaj oboljelih od koronavirusa

Republički stožer za izvanredne situacije ukinuo je objekte za izolaciju karantenskog tipa u Republici Srpskoj, priopćeno je nakon sastanka ovog stožera.

Od 1. srpnja 2020. godine nalaže se prestanak rada sljedećih republičkih objekata za izolaciju karantenskog tipa:

1) JZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske na lokaciji-stara pulmologija,

2) JZU Bolnica “Srbija”, Istočno Sarajevo, na lokaciji-stara pulmologija,

3) JU Dom učenika Bijeljina

4) JU Dom učenika Trebinje i

5) JU Dom učenika Doboj.

Republički stožer zadužio je koordinatore za zdravstvena pitanja u navedenim objektima da do 1. srpnja obave pregled osoba koje se nalaze u izolaciji u navedenim objektima i u zavisnosti od medicinskog nalaza higijensko-epidemiološkim službama nadležnih domova zdravlja dostave informacije i preporuče da se osobe bez simptoma i s blažim simptomima upute u kućnu izolaciju, a osobe sa srednje teškim i teškim simptomima upute na bolničko liječenje.

HES službe nadležnih domova zdravlja zadužene su da od 30. lipnja osobe s testom pozitivnim na SARS-CoV-2 koje su bez simptoma i s blažim simptomima upućuju u kućnu izolaciju, a osobe sa srednje teškim i teškim simptomima upućuju na bolničko liječenje.

HES službe domova zdravlja zadužene su da, ako osobe zaražene virusom SARS-CoV-2 nemaju uvjete za obavljanje kućne izolacije prema preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u suradnji s lokalnim kriznim stožerima osiguraju izolaciju za iste./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije