DIREKTOR ZRAČNE LUKE MOSTAR

RASPUDIĆ: Bez pomoći države, neka nam je Bog na pomoći

Zaposlenici Zračne luke Mostar danas su dobili plaću za svibanj. Prethodno su sve plaće izmirene na vrijeme, a uplaćeni su i doprinosi, iako ova zračna luka već dva i pol mjeseca ne radi ili ne ostvaruje ni najmanji prihod. Direktor Marin Raspudić kaže kako menadžment očekuje pomoć s viših razina vlasti, a sve s ciljem da aerodrom opstane.

“Nikoga nećemo i nemamo namjeru otpustiti. Teško bi nam bilo čovjeku koji se educirao i stjecao određene certifikate kazati da je višak. Pretpostavljam, dugo sam u ovome, da će nam trebati prije svega kratkoročni, a kasnije i dugoročni plan, jer će sve ovo potrajati. Ogromne su posljedice u zračnom prometu. Bez pomoći države, neka nam je Bog na pomoći. U planu za 2020. godinu promijenili smo naše zahtjeve prema Federalnom ministarstvu prometa, tražeći samo operativne troškove kako bismo opstali. Dobili smo dopis Fly Bosnie i Croatia Airlinesa koji žele raditi. Svi smo se nedavno testirali na koronavirus, dok će nam određena sredstva trebati da uradimo sve kako bi putnici tijekom putovanja bili sigurni od virusa“, rekao je Raspudić.

Podsjeća da je ova ustanova 2019. godinu završila s pozitivnim poslovanjem, što je dobrim dijelom olakšalo isplatu dohodaka u mjesecima pandemije.

“Imali smo određeni dio sredstava koje smo ravnomjerno rasporedili u vremenu pandemije. Ne volim ni pričati o socijalnoj distanci. Teško je bilo. Morali smo reagirati. Niko nije radio, prihoda nije bilo. U ovim vremenima smo opstali. Vratili smo se svi. Nažalost, zasad nema interesa putnika. Filozofija će ubuduće biti drugačija. Osjeti se uznemirenost. Da država nije stala iza Lufthanse i ona bi propala. Uz dobru organizaciju, mislim da ćemo se izvući. Nakon toga treba nam dugoročni plan na četiri godine“, ističe Raspudić za Agenciju Anadolija.

Kaže i da će insistirati da se Zračna luka Mostar u narednim godinama više koristi za gašenje požara.

“Studije su potvrdile da je naš aerodrom idealan za to. Nema potrebe da dolaze Crnogorci ili Hrvati i da plaćamo druge pored naših kapaciteta. Možemo za 15 dana očekivati Croatiu Airlines. Eurowings je pitao imamo li novac. Nažalost mi, zna se zbog koje situacije, nemamo novca. Oni idu prema destinacijama koje im mogu platiti. U suradnji s Ministarstvom prometa i Ministarstvom financija uz pomoć Grada i Županije, mislim da ćemo se izvući iz ove situacije“, rekao je na kraju Raspudić./AA/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Prije sedam godina posadio 200 sadnica aronije, sada posjeduje 1.500

Manja obiteljska gospodarstva budućnost su domaće proizvodnje, a jedno takvo je plantaža aronije u mjestu Vir kraj Posušja.Miro Lovrić je umirovljeničke dane posvetio uzgoju...