ODGOVORIO NA OPTUŽBE

RAMBO AMADEUS: Dotičnu sam, sasvim neplanirano, pipnuo ili pljesnuo po du*etu

Nakon što je Lejla Kašić, producentica emisije Dnevnica na Radioteleviziji Crne Gore, optužila crnogorskog pjevača Ramba Amadeusa za seksualno uznemiravanje, on se oglasio na Facebooku sa svojom stranom priče oko “nesretnog, nemilog i neprijatnog događaja u finalu snimanja epizode serijala Dnevnica, kao i medijske halabuke koja ga prati”.

“Bilo bi mnogo lakše kad bi bilo izneseno što mi se to konkretno zamjera, jer je u našoj komunikaciji čitavog dana bila gomila nesporazuma i neslaganja. Ovako izgleda kao neka njezina medijska taktika, ali neka, evo pokušat ću sam da taksativno nabrojim i priznam sva moja nedjela. Molit ću dotičnu gospođicu da me dopuni ako sam nešto od nedjela zaboravio”, započeo je svoje izlaganje pjevač koji je naveo da je “čitav dan sam bio nadrndan i sarkastičan” zbog činjenice da sudjeluje u nečemu “što nikakve veze nema s njegovim senzibilitetom i uvjerenjima”.

Rambo je naveo kako mu je smetalo što se snima obitelj kojoj se pomaže u emisiji i na taj način ju se stigmatizira te da nije “mogao pojmiti da je to nekome ‘cool’ i da misli da time čini dobro djelo”.

“Protivio sam se glasno pred snimateljskom ekipom, ali pošto se čitava lokalna zajednica već radovala da sudjelujem u toj dobrotvornoj akciji stavljen sam pred svršen čin. Nije mi preostalo drugo nego da pi*dim. Naprimjer, zbog producentičinog permanetnog ispravljanja svake moje rečenice u vezi bilo čega. To je trebalo izdržati. Zatim zbog bestidnog koketiranja, prenemaganja, koje mi je išlo na živce čitav dan”, nastavio je.

Tvrdi da ju je neplanirano pljesnuo po stražnjici

Dodao je i da mu je smetalo lažno moraliziranje dok se “socijalno ugroženi izlažu medijima zarad njezine osobne promocije”, kao i zbog činjenice da je generalni sponzor emisije tvrtka koja ima kladionice. Zatim je progovorio o optužbama za seksualno uznemiravanje.

“Dotičnu gospođicu sam, dok smo se približavali kući socijalno ugrožene obitelji, sasvim neplanirano pipnuo ili pljesnuo po du*etu ili pak štipnuo, pojma nemam sad. To nema nikakve veze sa seksom, barem ne s moje strane. Htio sam da joj nekako dojavim da nemam više što, da me je stjerala u ponižavajući položaj. Nekakav zadnji pokušaj da odustane od grubog upada u intimu jedne obitelji. Nesretno artikuliran kvazi-drugarski alarm. Seksističan možda, seksualan ne”, kazao je glazbenik o optužbama.

“Nije to nitko vidio, nije se ni ona bunila, mogao bih negirati, ali mrzi me da foliram. Nisam taj lik. Dakle pljesnuo sam, pipinuo ili štipnuo (stvar forenzičke interpretacije) u trajanju od jedne sekunde. Vjerujem da postoje satelitski snimci koji to mogu potvrditi, danas se i onako snima svaki pedalj planete”, dodao je.

“U odsustvu jasnih etičkih načela prihvaća se cancel kultura”

Glazbenik je kazao da je tijekom snimanja nastavio psovati i vikati isfrustriran situacijom, dodajući da je producentica na kraju snimanja “krenula demonstrirati ‘nekakvu kazališnu ljutnju i tražila da se ispriča'”.

“Nakon što nije dobila zadovoljavajuću ispriku, krenula je u histerični napad, toliko jak da sam joj rekao da je ludača i da treba da se liječi. To zaista iskreno mislim i sad. Baš kao što jednako mislim da je čitava medijska scena bolesna, bez skrupula, u kojoj se u odsustvu jasnih etičkih načela prihvaća cancel kultura – kultura srednjovjekovnog lova na vještice samo u eri mobilnih telefona”, rekao je.

“Naravno želim tu naglasiti da je meni svaki oblik nasilja prema bilo kome, a naročito prema djeci i ženama neprihvatljiv i gnusan. Ali ovdje zaista ne osjećam da sam bio nasilan nego da sam branio osobni integritet. Muškarac na njenom mjestu bi prošao gore”, dodao je.

“Znam da će me sada medijski sahraniti što nisam prihvatio dominantno društveno licemjerstvo i javno se ispričao. Ne mogu. Ogavno mi je da se ispričavam osobi za koju mislim da je manipulativna, devijantna i zla. Naravno da mi je žao što sam izgubio živce i dodirnuo nešto što se ne dodiruje bez dozvole”, poručio je Rambo i dodao da ga “debilna cancel kultura koja pojačava današnju psihologiju stada neće natjerati da se sada plaši od propasti svog ugleda”.

Otkazana mu suradnja s UNICEF-om

Podsjećamo, Kašić je na svom Instagramu optužila Ramba Amadeusa za seksualno zlostavljanje, a nemili događaj se dogodio u Herceg Novom, gdje je ekipa RTV Crne Gore s njim snimala epizodu emisije Dnevnica.

“Jučer sam na snimanju epizode Dnevnica doživjela seksualno uznemiravanje od strane našeg gosta, velikog intelektualca, regionalno prepoznate i utjecajne ličnosti, UNICEF-ovog ambasadora dobre volje Antonija Pušića, poznatijeg pod pseudonimom Rambo Amadeus”, rekla je Kašić u svojoj objavi na Instagramu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lejla Kašić (@lejlakasic)

 Kašić je u svojoj objavi napisala i da je “strašno, opasno, problematično što netko sklon nemoralnom ponašanju kroz angažman u UNICEF-u ima pristup najranjivijim kategorijama društva”.

“To je nedopustivo. Naravno da sam nazvana ludačom i glupačom. Poslije verbalnog sukoba i završetka svega dobila sam poruku koja je bila samo još jedan pokušaj manipulacije, u kojoj govori da sam ja loše doživjela njegov utisak da možemo da budemo dobri prijatelji”, napisala je u objavi i apelirala na sve žene da ne šute na seksualno uznemiravanje.

“Malo kada sam se kao sinoć osjećala zbunjeno, nemoćno i nezaštićeno. A onda je preraslo u ljutnju i bijes. Na kraju gađenje i nervni slom. Što se treba dogoditi da bismo se osjećale sigurno dok obavljamo svoje svakodnevne aktivnosti? Koliko posramljenih žrtava je potrebno da bi nam bilo jasno da opravdanje ne postoji?” poručila je Kašić, a Rambu Amadeusu je otkazana suradnja s UNICEF-om nakon njezinih optužbi./HMS/

Najnovije

STUTTGART

Pretres u Mercedesu zbog sumnje na korupciju

Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu, pored Stuttgarta, pretreseni su u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru...