RAMA: U sklopu Sajma “Dani šljive Prozor-Rama 2019” održane zanimljive stručne radionice

Općina Prozor-Rama i Agencija za lokalni razvoj u sklopu 14. Sajma poljoprivrede, prehrane i turizma „DANI ŠLJIVE PROZOR-RAMA 2019“, u prostorijama Srednje škole Prozor, organizirali su stručna predavanja i radionice  na teme iz poljoprivrede  i turizma.

Održana su predavanja na temu: “Kontrolirana zaštita bilja” koje je održao doc. dr. Perica Bulić, zatim “Nove mogućnosti povrtlarske proizvodnje” predavača Vlade Markovića, piše Ramski vijesnik.

Općina Prozor-Rama i Agencija za lokalni razvoj Prozor-Rama obradili su teme: “Predstavljanje strateških smjernica za razvoj turizma općine Prozor-Rama i Registracija privatnog smještaja”.

Temu „Registracija privatnog smještaja“ prezentirala je Mara Anić, stručni savjetnik u općinskoj Službi za razvoj, poduzetništvo, obrt i  financije. Prisutni iznajmljivači dobili su odgovore na pitanje na koji se način registrirati i poslovati u skladu sa zakonom. Direktorica Agencije za lokalni razvoj Prozor-Rama Jelena Ćališ prikazala je očekivane troškove vezane za registraciju smještaja.

„Strateške smjernice za razvoj turizma općine Prozor-Rama“ ispred Agencije za lokalni razvoj Prozor-Rama predstavila je Mateja Novaković. Ovaj dokument izrađen je kroz projekt „Razvoj turizma na tri jezera“ a u izradi su sudjelovali direktor i zaposlenici Agencije za lokalni razvoj Prozor-Rama te predstavnici Općine Prozor-Rama iz sektora turizma.. Lokalni dionici razvoja turizma bili su uključeni kroz konzultativne sastanke i fokus grupe. Smjernice za razvoj turizma su urađene na osnovi  analize stanja (SWOT) i grupirane su u 7 grupa:

  • institucionalno jačanje (strateški rad na razvoju turizma)
  • razvoj osnovne infrastrukture,
  • jačanje kapaciteta u privatnom sektoru,
  • jačanje kapaciteta u NVO sektoru (ponuda),
  • edukacije,
  • povezivanje (networking),
  • promocija i brendiranje.

Radom na izradi smjernica stvorene su osnove za daljnji razvoj turizma, direktno se poboljšala prezentacija, usluge, marketing i međusobna suradnja dionika razvoja turizma./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BiH

DODIK: Neće biti knjiženja vojne imovine koja se nalazi u RS na BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da nije bilo, niti će biti knjiženja perspektivne vojne...