LIGE PETICE

Ralf Rangnick je novi trener Manchester Uniteda

Njemački stručnjak Ralf Rangnick službeno je potvrđen na mjestu menadžera momčadi Manchester Uniteda. U klubu s Old Trafforda ostat će do kraja sezone, a potom u sljedeće dvije godine obnašati ulogu savjetnika kluba. Preuzet će momčad čim riješi radnu dozvolu.

Rangnick je prije preuzimanja posla u Unitedu prošlog ljeta stigao u Moskvu gdje je radio kao generalni menadžer u Lokomotivu, a prije toga je bio ključni čovjek u Red Bullovu nogometnom projektu. Od lipnja 2012. bio je sportski direktor RB Salzburga i RB Leipziga kojemu je postao i trener u veljači 2015. godine. Pod njegovim vodstvom klub je ušao u prvu Bundesligu, a 2018. je ponovno preuzeo klupu toga kluba.

Godinu dana kasnije postao je šef razvoja Red Bulla na svjetskoj razini, a posebno se fokusirao na New York Red Bulls i brazilski Red Bull Bragantino. Pod njegovim nadzorom New York je osvojio tri trofeja, a Bragantino je ušao u brazilsku Serie A.

Potvrda kluba

Da će postati Unitedov menadžer pisalo se već ranije, a sad je to potvrdio i sam klub na službenim internetskim stranicama.

“On je jedan od najvećih nogometnih znalaca i inovatora na svijetu i bio je naš prvi izbor za mjesto menadžera do kraj sezone”, rekao je John Murtough, jedan od Unitedovih direktora.

Ispunjenje potencijala

“Radujem se što sam stigao ovdje i usredotočen sam na to da ova sezona bude uspješna. Momčad je puna talenta i ima balans između mladosti i iskustva, a ja ću sljedećih šest mjeseci raditi na tome da oni do kraja ispune svoj potencijal. I kao individualci, ali i kao tim”, prvo je što je rekao Rangnick po preuzimanju momčadi, piše Index.hr.

“Veselim se i što ću poduprijeti dugoročne ciljeve kluba u ulozi savjetnika”, dodao je.

Prije nego što Rangnick preuzme momčad morat će riješiti radnu dozvolu. Dok to ne napravi prvu momčad kluba i dalje će voditi Michael Carrick koji je preuzeo ulogu vršitelja trenerske dužnosti u klubu nakon što je otkaz dobio Ole Gunnar Solskjaer./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

BEOGRAD

Sin srbijanske političarke skočio kroz prozor stana na petom katu

Stravična vijest stiže iz Beograda. Naime, 25-godišnji sin (J.I.) srbijanske političarke Sande Rašković Ivić, preminuo je nakon što je skočio kroz prozor stana u...