RAGUŽ: Ne možemo pričati o integritetu izbornog procesa sve dok Hrvatima drugi biraju predstavnike u Dom naroda i Predsjedništvo

Predsjednika Hrvatske republikanske stranke (HRS) i zastupnik u Parlamentu FBiH Slaven Raguž izjavio je kako za njega nije sporan sadržaj izmjena Izbornog zakona BiH, koje je nametnu visoki predstavnika, već njihova provedba.

– Radi se o 115 detalja, odnosno izmjena Izbornog zakona i za ocjenu toga potrebna je detaljnija analiza, jer ono što nedostaje su rokovi, dinamika, odgovornost tko treba provesti sve ovo što je Schmidt izmijenio. Nedostaje i pitanje odgovornosti. Šta ako se prekrši neka od stavki koja je navedena? – izjavio je Raguž u Mostaru na predstavljanju Mostove liste za jedanaestu izbornu jedinicu na izborima za Hrvatski sabor.

Po njegovim riječima, HRS je nakon prošlih izbora, ali i ranije, bio nositelj aktivnosti za uvođenje modernih tehnologija u izborni proces.

– Možemo pričati o uvođenju modernih tehnologija kako bi u BiH končano zavladala demokracija. Međutim, ne možemo pričati o integritetu izbornog procesa sve dok se Hrvatima mogu birati predstavnici u Domu naroda i dok Hrvatim drugi biraju člana Predsjedništva – poručio je Raguž.

Iz tog razloga, dodao je, izmjene Izbornog zakona u ovom trenutku ne mogu se ocijeniti ni pozitivnim ni negativnim.

– Više je pitanja ostalo otvoreno nakon ovoga što je Schmidt napravio da bi HRS dao konkretan odgovor i ocjenu ovih 115 izmjena. Pa zar nije bilo jednostavnije da je čovjek napisao cjelokupan novi izborni zakon. Kad već nešto nameće neka nameće sve. Uradi sve ili nemoj raditi ništa – zaključio je predsjednik HRS-a./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img