Hrvatski Medijski Servis

Raguž mladim političarima: Budite bolji od nas

Seminar “Kultura dijaloga u Bosni i Hercegovini”  upriličen je na Vlašiću u organizaciji Škole za političke studije Vijeća Europe u BiH, a polaznici su 35 mladih političara iz svih parlamentarnih stranaka, priopćeno je iz HDZ-a 1990.

Među uglednim predavačima ove edukacije je i izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a 1990, Martin Raguž. Raguž je kazao kako je tema ovoga seminara od iznimne važnosti.

“Politička kultura dijaloga u Bosni i Hercegovini među političkim strankama je od izuzetne važnosti”, kazao je Raguž istaknuvši kako je politička komunikacija u BiH vrlo često opterećena teškim i olovnim riječima, govorom mržnje te neuvažavanjem drugačijeg stava, zbog čega je potrebna nova generacija mladih ljudi, koji su i polaznici ovih škola, kako bi preuzeli nove standarde i vrijednosti.

“Oni bi trebali biti bolji od nas i preuzeti vrijednosti koje su karakteristične za razvijene demokratske zemlje, a to je važno za zemlju koja je multietnička, višereligijska i višenacionalna, kakva je naša zemlja”, istaknuo je Raguž.

Po završetku predavanja, uslijedila su brojna pitanja na koje je predsjednik Raguž davao odgovore. Auditoriju, sačinjenom od 35 mladih, perspektivnih i kredibilnih osoba, Martin Raguž je poslao jasnu poruku “Budite bolji od nas”.

About the Author
  1. Marko MarulicReply

    E,TAKO SE DOPRINOSIPLURALIZMU KOD HRVATA,KADA OBJAVLJUJETE POZITIVNR DOGAĐAJE KOD BILO KOJE HRVATSKE STRANKE,A NE KAO POSKOK KOJI BOLESNO PODRŽAVA SAMO DRAGOG VOĐU.

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte