Raguž mladim političarima: Budite bolji od nas

Seminar “Kultura dijaloga u Bosni i Hercegovini”  upriličen je na Vlašiću u organizaciji Škole za političke studije Vijeća Europe u BiH, a polaznici su 35 mladih političara iz svih parlamentarnih stranaka, priopćeno je iz HDZ-a 1990.

Među uglednim predavačima ove edukacije je i izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a 1990, Martin Raguž. Raguž je kazao kako je tema ovoga seminara od iznimne važnosti.

“Politička kultura dijaloga u Bosni i Hercegovini među političkim strankama je od izuzetne važnosti”, kazao je Raguž istaknuvši kako je politička komunikacija u BiH vrlo često opterećena teškim i olovnim riječima, govorom mržnje te neuvažavanjem drugačijeg stava, zbog čega je potrebna nova generacija mladih ljudi, koji su i polaznici ovih škola, kako bi preuzeli nove standarde i vrijednosti.

“Oni bi trebali biti bolji od nas i preuzeti vrijednosti koje su karakteristične za razvijene demokratske zemlje, a to je važno za zemlju koja je multietnička, višereligijska i višenacionalna, kakva je naša zemlja”, istaknuo je Raguž.

Po završetku predavanja, uslijedila su brojna pitanja na koje je predsjednik Raguž davao odgovore. Auditoriju, sačinjenom od 35 mladih, perspektivnih i kredibilnih osoba, Martin Raguž je poslao jasnu poruku “Budite bolji od nas”.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

BUNDESLIGA

Bayernu derbi u Dortmundu, Bavarci na +7

Aktualni njemački prvak Bayern napravio je veliki korak ka osvajanju novog, 30. naslova, a osmog zaredom, minimalnom 1:0 pobjedom na gostovanju kod najbližeg pratitelja...