RADONČIĆ: Tužiteljstvo BiH me želi ubiti za potrebe čovjeka koji je umislio da vodi dvije stranke

Predsjedniku SBB-a i bivšem ministru sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudinu Radončiću u petak je određena nova mjera pritvora.

“Pritvor se računa od dana potpisivanja optužnice, 15. veljače 2016. godine, i može trajati najduže do 15. veljače 2018. godine ili do nove odluke Suda s obzirom da na rješenje postoji pravo žalbe u roku od tri dana”, potvrđeno je  iz Suda Bosne i Hercegovine.

“Odmah po izlasku iz pritvora, Radončić je davao izjave medijima o okolnostima ovog slučaja i tako prekršio mjere zabrane”, objasnio je tužitelj Emir Neradin.

Podsjetimo Radončić je tada na novinarsko pitanje kako komentira odluku Suda BiH o puštanju na slobodu  rekao:

-“Još nisam pročitao cijeli tekst, nije moje da komentiram sudske presude. Time će se baviti moj odvjetnički tim, a ja kao političar trebam se posvetiti jačanju koalicije, izgradnji, zapošljavanju i svom poslu. Neka svako radi svoj posao”.

Osim kontakta sa medijima, Radončić je prekršio i zabranu napuštanja doma. Po izlasku iz pritvora uputio se u Avazov toranj. No, umjesto da ode na 33. kat, gdje mu je stan, izašao je na 31. gdje je u restoranu organizirano slavlje dobrodošlice Radončiću. Obrana je pokušala  objasniti da je lider SBB-a bogat čovjek te da u Avazovom tornju, osim stana na 33. ktu, ima apartman na 32., ured na 30., a da restoran koristi svakodnevno za ručak.

Sutkinja, Minka Kreho na to je odgovorila da je za većinu ljudi i garsonijera dom, i da to ne znači da je za Radončića dom cijeli toranj. Argumentacija obrane je da Fahrudin Radončić nije znao što je sadržaj mjera zabrane, jer je iz pritvora izašao bez prisustva odvjetnika.

“Nema smisla da čovjeka vraćaju u pritvor, zbog sitnih propusta prilikom izlaska iz pritvora”, kazao je odvjetnik Asim Crnalić.

Radončič je u sudnici tvrdio da je tijekom kućnog pritvora imao 35 policijskih kontrola. I tužitelj je priznao da ne postoji policijski izvještaj koji dokazuje da je Radončić napustio svoj stan. Obrana je tvrdila da Tužiteljstvo BiH prema Krivičnom zakonu, nema nadležnost da utvrđuje kršenje mjera zabrane, već u tom slučaju Sud BiH o tome obavještava policija.

Radončić je naglasio da Tužiteljstvo BiH uglednog političara i industrijalca želi pretvoriti u običnog kriminalca i da mu sroza kredibilitet.

Kao motiv zašto Tužiteljstvo BiH želi uništiti njegov kredibilitet, Radončić je naveo da iza svega stoji namjera Tužiteljstva BiH da on u ožujku na suđenju na Kosovu svjedoči iz pritvora.

Radončić je istakao da Tužiteljstvo BiH želi njega “ubiti” i kao ličnost i kao političara, a za potrebe jednog čovjeka koji je umislio da istovremeno vodi dvije političke stranke, te da je optužnica politički motivirana.

– Taj dan kada sam pušten iz pritvora policajci su mi rekli da imam 15 minuta da napustim Pritvorsku jedinicu i nisam stigao pročitati rješenje te nisam znao da ne smijem davati izjave za medije. Ako smatrate da takav nesvjestan propust zavrjeđuje još mjesec i dva pritvora…., kazao je Radončić.

On je dodao da je taj dan bila tolika zbrka da po njega čak nije došlo ni njegovo osobno osiguranje, nego privatne osobe.

– Na snimku se vidi da po ulasku u lift uopće nisam ja pritisnuo dugme za 31. kat nego jedna od osoba koja je bila tu, kazao je Radončić./HMS/

Najnovije

SJAJAN REZULTAT

Košarkaši BiH su na Europskom prvenstvu!

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras na Ilidži Latviju rezultatom 79:73 i ovim trijumfom je osiguran plasman na Europsko prvenstvo, piše Sportsport.ba. Latvija...