LIDER SBB

RADONČIĆ ZVIZDIĆU: Ako SDA ne vrati pobrisane glasove kandidatu SBB-a u Mostaru napuštamo koaliciju

Fahrudin Radončić je danas poslao poruku Denisu Zvizdiću, koji je koordinator SDA za Mostar, da će, ukoliko se ne vrate pobrisani glasovi kandidatu SBB-a, ova stranka napustiti koalicijski dogovor, jer sve ukazuje da je SDA organizator otimanja mandata SBB-a. 

Objavio je to Dnevni avaz navodeći kako predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH potpisao je prigovor upućen Središnjem izbornom povjerenstvu, a koji se odnosi na točnost objavljenih rezultata Lokalnih izbora u Gradu Mostaru.

Kako je navedeno u obrazloženju prigovora, u utvrđenim i objavljenim rezultatima Lokalnih izbora 2020. godine u Gradu Mostaru kandidat Aleksandar Pikula na biračkom mjestu Tekija 2 ima 0 preferencijalnih glasova, što ne odgovara rezultatima zabilježenim u Obrascu za zbirne rezultate ZR (većinski glas) na kojem ovaj kandidat ima 125 preferencijalnih glasova.

Kako prenosi Avaz, pogrešnim unosom broja preferencijalnih glasova ovaj kandidat je pozicioniran na jednom mjestu niže unutar liste, dok bi, da su podaci u utvrđenim i objavljenim rezultatima točni, odnosno identični podacima iz Obrasca za zbirne rezultate ZR, koji odgovaraju stvarnom stanju, napredovao za jedno mjesto.

Ispravkom netočno unesenih podataka Pikula bi se pozicionirao na šesto mjesto kandidatske liste Koalicije za Mostar i imao mogućnost osvajanja mandata u slučaju da neko od izabranih vijećnika iz bilo kojeg razloga okonča mandat u Gradskom vijeću.

”U vezi ove dokumentirane izborne prevare, kako nam je rečeno, SBB će se obratiti i svim relevantnim međunarodnim adresama u BiH”, tvrdi Avaz.

Inače, na izbore će se žaliti i ostali subjekti. Tako HDZ ne priznaje objavu rezultata dok se ne okonča postupak pred Tužiteljstvom povodom sumnjivih radnji s prebivalištem, a i iz BH bloka najavili su žalbe jer je, kako tvrde otet mandat Prve mostarske partije u izbornoj jedinici Stari grad.

S druge strane, SDA je najavila kako će formirati tim za pregovore oko uspostave Vijeća i izbora gradonačelnika. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ŠIROKI BRIJEG

Svoje stihove govorili pjesnici iz Širokog Brijega, Mostara, Rame, Ljubuškog, Posušja i Imotskoga

Posljednji od četiri književna susreta ovogodišnje manifestacije „Književna večer s književnicima s područja Županije Zapadnohercegovačke“, u organizaciji knjižnica ove županije, upriličena je u Narodnoj...