Hrvatski Medijski Servis

RADONČIĆ POTVRDIO SBB u četvrtak donosi odluku o tome hoće li biti dio vlasti

Foto: Printscreen/Klix.ba

Predsjedništvo Saveza za bolju budućnost (SBB) u četvrtak će donijeti odluku o tome hoće li ova politička stranke pristati na ponudu SDA da bude dio vlasti na razini države BiH i entiteta FBiH, potvrdio je za Klix.ba predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

Radončić je kazao kako će u četvrtak u Sarajevu biti držana sjednica Predsjedništva SBB-a na kojoj će jedna od tema biti i ponuda SDA da SBB uđe u “patriotski blok” na državnoj i federalnoj razini.

“Nakon toga naši će odgovori biti znatno precizniji i javnost će o njima biti potpuno informirana”, rekao je Radončić.

Podsjećamo, Predsjedništvo SDA na posljednjoj sjednici pozvalo je SBB da se zajedno s DF-om uključi u pregovore o formiranju Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Federacije BiH.

Na razini državnih institucija predstavnici bošnjačkog naroda dobili su tri ministarstva, a koja će, ako SBB uđe u koaliciju, podijeliti SDA, DF i SBB. Riječ je o Ministarstvu sigurnosti BiH, Ministarstvu obrane BiH i Ministarstvu vanjskih poslova BiH./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte