Hrvatski Medijski Servis

RADONČIĆ O POZIVU SDA: Vrijeme je da se etablira bošnjačka reprezentacija na državnoj razini

Foto: Klix.ba

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić izjavio je za Klix.ba da će njegova stranka, nakon vrlo turbulentnih odnosa u predizbornoj kampanji, sljedećeg tjedna “održati sjednicu predsjedništva i institucionalno odgovoriti na poziv kolega iz Stranke demokratske akcije”.

“Gospodin Bakir Izetbegović i ja smo već imali dva duža sastanka, vrlo smo strpljivo i detaljno, uz očekivani državnički pristup, razmotrili mnoge aspekte krize u BiH i vjerujem da možemo nastaviti u tom pravcu”, kazao je Radončić.

Napomenuo je da SDA ovoga puta zaista želi proširti “patriotski blok” i da su spremni na kadrovske ustupke kakve do sada nisu mogli primijetiti kao česte na bh. političkoj sceni.

“Meni se čini da ulazimo u finale koalicijskih odnosa koji bi trebali ići u korist svih, a najviše u korist deblokade sadašnje situacije i toliko potrebnog relaksiranja odnosa. I, što je najvažnije, snažnog socio-ekonomskog iskoraka za koji postoje odlični financijski preduvjeti”, rekao je Radončić za Klix.ba.

Poručio je da je SBB-u kompliment da ih nakon vrlo turbulentnih odnosa u predizbornoj kampanji drugi politički subjekti prepoznaju i javno kvalificiraju kao poželjne partnere u budućem “probosanskom” bloku i kao faktor stabilnosti.

“Zaista je vrijeme i da se, kako to neki nazivaju, etablira bošnjačka, a ja bih rekao, i probosanska reprezentacija na državnoj razini”, zaključio je Fahrudin Radončić./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte