U PAKETU S ĆULUMOM

Radončić najavio ostanak Osmana Mehmedagića na čelu OSA-e

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić kazao je večeras u emisiji Pressing televizije N1 da će Osman Mehmedagić (Osmica) ostati prvi čovjek Obavještajno – sigurnosne agencije BiH.

Radončić je pojasnio povezanost između tog imenovanja i imenovanja direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

”To će ići zajedno. Pozicija direktora OSA-e pripada Bošnjaku i to će biti Mehmedagić. Ja ne kandidiram Mehmedagića, to radi predsjedatelj s dva zamjenika”, kazao je Radončić nakon tvrdnje voditelja Amira Zukića da je čelnik OSA-e imao “probleme” s fakultetskim diplomama.

Radončić je dodao i da se time treba baviti inspekcija, a ne ministar sigurnosti.

Radončić je rekao i kako je imao kritike na račun rada OSA-e, ali da se sada ova agencija pokazala kao odgovoran partner na međunarodnom planu u kontekstu povratka opasnih osoba koje su ratovale u Siriji.

Što se tiče “paketa” s direktorom SIPA-e Darkom Ćulumom, ministar sigurnosti je kazao da SIPA-u od samog početka vodi Srbin i da je njemu kao ministru i legalistu u kontekstu koalicijskog dogovora ostalo ime gospodina Ćuluma proslijediti ka Vijeću ministara./HMS/

Najnovije