LIDER SBB-A

RADONČIĆ: Glasanje HDZ-a za nas Bošnjake je nož u leđa, očekujem da povuku svoje glasove

Nakon današnjeg sastanka u zgradi Delegacije EU, gdje već treći dan Matthew Palmer, američki izaslanik za izborne reforme, i Angelina Eichhorst, direktorica pri Europskoj službi za vanjske poslove, razgovaraju s domaćim političkim akterima kako bi pronašli rješenje za Izborni zakon, lider SBB-a Fahrudin Radončić je odgovarao na pitanja novinara.

Upitan da prokomentira prozivke pojedinaca i određenih medija da tobože SBB pomaže HDZ-u i Draganu Čoviću, Radončić je kazao da te prozivke ne stoje.

– SBB najviše pomaže oporbi i, zahvaljujući zajedničkom sastanku koji smo inicirali gospodin Nikšić i ja, oporba je nastupila jedinstveno, a ona ima više glasova u Zastupničkom domu nego HDZ ili SDA zajedno. I naš je stav da tu pomognemo oporbi. Što se HDZ-a tiče, moram biti veoma precizan, vidim da je tu bilo nekih dvojbi. Način njihovog glasanja u Domu naroda BiH ne služi na čast pojedincima iz Hrvatske demokratske zajednice, jer za nas Bošnjake je to neka vrsta noža u leđa, kazao je Radončić, prenosi “Avaz”.

-Mi smatramo da će Hrvatska demokratska zajednica, kao stranka koja se zalaže za europske standarde, u drugom krugu odbiti podržavati separatističku politiku gospodina Dodika ili negiranja Zakona o genocidu, jer je to nedopustivo, i ja zaista mislim da će oni sami glasati protiv toga. A, u najgorem slučaju, mi imamo zaštitni mehanizam, to je Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, gdje mi, Bošnjaci, i drugi iz Federacije nećemo dozvoliti da nitko devastira zakon o sankcioniranju negatora genocida. Taj je zakon donesen, možda netko ne primjećuje, ali vidite da je naglo prestalo negiranje genocida u RS, što znači da se ljudi itekako boje tog zakona i poštuju ga – kazao je Radončić odgovarajući na pitanje novinara./HMS/

1 COMMENT

  1. Halo Zmaju s Tornja koliko ste vi Bosnjaci puta udarili noz Hrvatima u ledja? Evo udarate ima trideset godina birate Hrvatima njihovog predstavnika…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije