MINISTAR SIGURNOSTI BiH

RADONČIĆ: Carina mora deblokirati opremu za žurni smještaj ilegalnih migranata

Koordinacijsko tijelo Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje i Ministarstvo sigurnosti BiH traže da Uprava za neizravno oporezivanje (UNO BiH) deblokira sredstva i opremu Međunarodne organizacije za migracije IOM, kojim bi se žurno formiralo karantensko naselje za 1.000 ilegalnih migranata.

Navode da bi se time preostali migranti sklonili sa sarajevskih ulica.

– Služba za poslove sa strancima BiH informirala je Ministarstvo sigurnosti BiH da su im dežurni carinici u Sarajevu priopćili da će robu koja čeka cariniti tek prvi radni dan, u ponedjeljak – navedeno je u priopćenju.

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, kao predsjednik Koordinacijskog tijela, traži od svih državnih zaposlenika da ”zaborave vikende, slobodne dane i vikend odnos prema poslu, jer se radi o minutama važnim za javno zdravlje”.

– Ministar Radončić je zvao i čeka da mu se javi nadležni šef carinarnice. Ministarstvo sigurnosti BiH će koristiti javnost kao najvećeg saveznika da bi prestala situacija u kojoj smo dovedeni da prvi čovjek Ministarstva i Koordinacijskog tijela BiH mora osobno zvati da bi pojedine institucije imale odgovoran odnos prema pandemiji – navedeno je u priopćenju.

Zbog te situacije Koordinacijsko tijelo će tražiti od direktora UNO-a Mire Džakule da ispita situaciju, naredi puno funkcioniranje carine vikendom, jer će, smatraju, ovakvih situacija da svi carinici moraju raditi vikendom biti sve više, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH./HMS/

Najnovije

ŠIROKI BRIJEG

Uskoro još bolji uvjeti za treniranje na stazi na Brigu

Najpopularnije mjesto za rekreaciju u Širokom Brijegu dodatno se uređuje. S ljepšim vremenom se osjetno poveća promet na stazi na Brigu. Brojnim rekreativcima i sportašima ovih...