Hrvatski Medijski Servis

Radnici Aluminija najavili štrajk upozorenja

Radnici Aluminija od sljedeće srijede štrajkat će jedan sat dnevno kako bi upozorili na stanje u kojem se oni i mostarsko poduzeće nalaze. Kako je potvrđeno na sastanku sindikalista, štrajk upozorenja održat će se u srijedu, četvrtak i petak, a radnici su najavili i mogućnost prosvjeda te generalnog štrajka ukoliko se ne udovolji njihovim zahtjevima. 

Radnici traže da im se uplate doprinosi, da se riješi problem sistematizacije i da se poštuju postojeći ugovori s Upravom poduzeća. –

Podsjećamo, Nezavisni sindikat zaposlenika Aluminija d.d. Mostar u jučerašnjem je priopćenju naveo kako radnici Aluminija ni krivi ni dužni ispaštaju.

Ističe se kako radnici Aluminija ni krivi ni dužni ispaštaju zbog svega navedenog.

”Dovedeni smo do tog da nam se kasni s višemjesečnim uplatama doprinosa kako za mirovinsko tako i za zdravstveno osiguranje gdje od jučerašnjeg (ponedjeljak, op.ur.) dana ne možemo ovjeriti zdravstvene knjižnice te nam je i najavljeno kašnjenje isplate plaće za 10 mjesec. Za dan četvrtak 15.11. 2018 godine u 13 sati sazvana je izvanredna Skupština sindikata po jednoj točki dnevnog reda poduzimanje i pokretanje štrajka upozorenja”, navodi se u apelu./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte