Hrvatski Medijski Servis

KILOMETARSKE KOLONE VOZILA Radnici Aluminija blokirali tunel Salakovac

Foto: N1

Nakon blokade i deblokade regionalne ceste M-17 kod Mostara, radnici Aluminija, danas su blokirali tunel Salakovac, nakon čega su se formirale kolometarske kolone vozila javlja reporterka N1 televizije s mjesta događaja.

Podsjećamo, sastanak predstavnika sindikata Aluminija d.d. Mostar s upravom ove kompanije danas, završen je bez konkretnog dogovora.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić izjavio je u ponedjeljak, nakon sastanka s predstavnicima Glencora, kako se ta tvrtka povukla iz pregovora te dodao da Vlada FBiH nastavlja pregovore s drugim potencijalnim investitorima. Zbog visokih cijena električne energije Aluminij nekoliko zadnjih godina posluje s gubitkom. Ukupni dug kompanije iznosi oko 400 milijuna maraka, od čega se više od pola odnosi na dug za potrošenu električnu energiju.

Vlada FBiH vlasnica je 44 posto dioničkoga kapitala u Aluminiju, mali dioničari također imaju 44 posto dionica, a Vlada Republike Hrvatske preostalih 12 posto./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte