RADMANOVIĆ: SDA ne želi SNSD u vlasti

Član Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Nebojša Radmanović, smatra da SDA ne želi SNSD u vlasti na razini BiH i da radi sve da ne dođe do njenog formiranja.

“To znači da izvršna vlast ostaje u tehničkom mandatu ne znamo do kada. To je gubitak za čitavu BiH. Sve što iz SDA traži, više je od onoga što je normalno u pregovorima i dokazuje da oni sve rade protiv formiranja te vlasti”, rekao je Radmanović za “Glas Srpske”, prenosi Srna.

On je naglasio da je zahtjev SDA o povećanju broja ministara njihov adut da ne dođe do dogovora.

“Broj ministarstava se zna. Što je ravnopravnije za tri konstitutivna naroda, nego da raspodjela ministarstava bude po tri za svaki? O tome uopće ne treba raspravljati. U najnoviju priču o povećanju broja ministarstava ne vjeruju ni predlagači. Na to neće pristati ne samo SNSD, nego nitko iz Srpske”, poručio je Radmanović, koji je i potpredsjednik SNSD-a.

Na pitanje kada bi moglo doći do napretka, Radmanović je rekao da ne očekuje da se o tome ozbiljno raspravlja prije lipnja , s obzirom na to da predstoje blagdani- Vaskrs, 1. svibnja i 9. svibnja, što onemogućava normalan rad i dogovor lidera stranaka.

Komentirajući usvajanje plana rada Vijeća ministara u tehničkom mandatu za ovu godinu, u kojem je jedan od prioriteta aktivacija Akcijskog plana za članstvo u NATO (MAP), Radmanović je rekao da to nikada neće biti završeno ako je jedan narod protiv.

“Tu se gube mjeseci i svađamo se ni za što. Ovo je još jedna podvala sarajevske ekipe u planu rada nepostojećeg Vijeća ministara i pokazatelj da i ovo malo Srba što je tu i ne čita ono za što diže ruke. To je nepotrebno trošenje energije”, istakao je Radmanović.

Komentirajući izjavu ministra sigurnosti u Vijeću ministara u tehničkom mandatu Dragana Mektića da bi “BiH i Srbija trebale ući u NATO”, Radmanović je rekao da to pokazuje da Mektić ne zna o čemu govori i da je zalutao – i politički i stručno./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ISPLIVAVAJU NOVI DETALJI

Kako je elektromehaničar Mehmedagić uopće upisao fakultet?

Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osman Mehmedagić Osmica, kadar vladajuće bošnjačke stranke SDA, dostavio je konačno ovih dana Zajedničkom povjerenstvu za nadzor nad radom...