RADMANOVIĆ: Otvara se put za bezuvjetno formiranje Vijeća ministara BiH

Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Nebojša Radmanović tvrdi da se otvara put za jednu drugu vrstu razgovora, koji, kako kaže, može omogućiti bezuvjetno formiranje Vijeća ministara BiH.

Moguće je, navodi, da se u narednom razdoblju brzo postigne dogovor u vezi s konstituiranjem Vijeća ministara i, samim tim, sa završetkom posla u vezi s konstituiranjem vlasti u BiH, prenosi Fena.

SNSD, kaže, ostaje pri stavu da nitko ne može postavljati uvjete za formiranje Vijeća ministara.

Na pitanje da Godišnji nacionalni plan (ANP) za NATO više nije uvjet, Radmanović je na konferenciji za novinare rekao da je ANP tehničko pitanje za ukupne reforme u BiH te da nije trebao biti uvjet.

– Ako je ANP vezan za MAP, to ne možemo usvojiti. Samo ono što piše u dokumentu, koje jesu reforme koje su već u tijeku i kojima ne možemo stići, naprimjer, Srbiju, ne bi trebale biti sporne. Naravno da će to uvijek biti predmet razgovora s partnerima s kojima formiramo vlast. Oni su izmisli da je to uvjet, mi mislimo da to ne treba biti uvjet. Čini nam se da ima načina da to pitanje premašimo – ustvrdio je Radmanović.

On je pozvao na povlačenje Prijedloga izmjena Poslovnika Zastupničkog doma Parlamenta BiH, koje su inicirala po dva zastupnika SDS-a i PDP-a, jer je, kako tvrdi, na štetu RS.

Radmanović, koji je i zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine, tvrdi da je SNSD tek jučer, nakon godinu, imenovao svoje kandidate za parlamentarne komisije, jer su se SDS i PDP “odlučili, protivno interesima RS, izmijeniti Poslovnik i ostaviti mogućnost nekom drugom da, mimo volje građana RS, upravlja Parlamentom BiH“.

Najavio je da će SNSD u narednom razdoblju predložiti i članove u komisije Doma naroda te je dodao da je važno da se formiraju i zajedničke komisije./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREMIER LEAGUE

Manchester City petardom ispratio Newcastle, Sheffield golom iz 93. minute vratio europske ambicije

Odigrana su tri susreta 34. kola engleske Premier lige, a nogometaši Manchester Cityja upisali su očekivanu pobjedu nad Newcastleom rezultatom 5:0.Sve je dobro počelo...