Hrvatski Medijski Servis

RADMANOVIĆ O SASTANKU S ČLANOVIMA PIC-A: Vijeće ministara formirati ovog ili idućeg tjedna

Na sastanku političkih direktora članica Upravnog odbora PIC-a s članovima Zajedničkog kolegija Parlamenta Bosne i Hercegovine zauzet je stav da treba formirati vlast na razini BiH, ali nije bilo uplitanja članova PIC-a kako treba raditi, što je dobro, jer je to unutarnje pitanje države, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta BiH Nebojša Radmanović.

“Nije bilo riječi o formiranju Vijeća ministara, osim da to treba učiniti. Bio je jedan veleposlanik koji je govorio da treba početi raditi Parlament, znamo i zašto i tko ga je nagovorio na to”, rekao je Radmanović.

Prema njegovim riječima, svih šest članova Zajedničkog kolegija iznijeli su različite stavove o BiH i o načinu izlaska iz krize.

“Bilo je onih koji misle da je OHR dobrodošao i onih koji, kao i ja, misle da nije dobrodošao i da je već trebao otići odavde. Oni koji misle da je dobrodošao podsjećaju da OHR treba poduzimati određene mjere, protiv čega smo mi koji smatramo da OHR treba otići”, naveo je Radmanović.

Prema njegovom mišljenju, razlika je i u tome što jedni pričaju o prošlosti, a treba se govoriti o budućnosti i kako izaći iz krize.

“To je formiranje Vijeća ministara koliko ovog ili idućeg tjedna, a onda koje mjere poduzimati da se dalje radi kako bi bili zadovoljni građani BiH. To je put kao EU i u okviru toga novi Izborni zakon, za koji se zalažu Hrvati”, pojasnio je Radmanović.

On je dodao da su neki članovi PIC-a govorili o tome da ne treba formirati rezervni sastav policije.

“Mislim da oni uopće nisu razumjeli o čemu je riječ. Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nije nam dao da odgovorimo na takve i druge stavove”, rekao je Radmanović.

On navodi da je bilo veoma malo riječi o EU, o čemu je dobro govorio šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark i da je to ono o čemu su svi već suglasni.

Radmanović ističe da se pobunio što je sjednicu Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira /PIC/ u prostorijama Parlamenta Bosne i Hercegovine držao Inzko jer misli da su parlamentarci u njihovim prostorijama domaćini, a da su oni gosti, a ne obrnuto./Srna/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte