Hrvatski Medijski Servis

RADMANOVIĆ: Najjednostavnije je da SNSD, HDZ I SDA formiraju vlast na državnoj razini

Nebojša Radmanović

Potpredsjednik SNSD-a i bivši srpski član Predsjedništva BiH  Nebojša Radmanović smatra da je najjednostavnije da SNSD, HDZ BiH i SDA, koje su reprezentativni predstavnici svojih naroda, formiraju Vijeće ministara i da bi to bila jedna komotna većina.

On je istakao da se SNSD zalaže za što skorije formiranje vlasti na razini BiH.

“Smatramo da se vlast može formirati prije novogodišnjih blagdana”, rekao je Radmanović za N1.

Radmanović kaže da pomirljivi tonovi koji su se mogli čuti u Predsjedništvu BiH daju nadu da će se tri člana Predsjedništva slagati o suštinskim pitanjima i da neće biti sukobljavanja u vezi sa nepotrebnim tumačenjima, kako je ranije bio slučaj.

Govoreći o članstvu BiH u NATO, on je podsjetio da je stav Republike Srpske o ovom pitanju definirala Narodna skupština Rezolucijom o vojnoj neutralnosti i da je taj stav obavezujući za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

“Nije iznenađenje što su druga dva člana Predsjedništva, Šefik Džaferović i Željko Komšić,  za NATO savez”, rekao je Radmanović.

Radmanović naglašava da je očekivao da će se Džaferović i Komšić složiti sa Dodikom o potrebi odlaska visokog predstavnika iz BiH.

“Svakome je jasno da nema prosperiteta sa visokim predstavnikom, da zemlja nije suverena kada ima neko iznad domaćih predstavnika. Visoki predstavnik mora otići”, smatra Radmanović./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte