Hrvatski Medijski Servis

RADMANOVIĆ: Izetbegović i SDA ne žele ravnopravnost, graditi BiH po Ustavu, žele potpunu dominaciju

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović (SNSD) rekao je danas u Sarajevu da je predsjedatelj Doma naroda Bakir Izetbegović sazvao današnju sjednicu Zajedničkog kolegija oba doma a da se uopće nije konsultirao i da je u dnevni red uvrstio točke o kojima je nemoguće uopće raspravljati.

“Kad smo mu to rekli on je bio iznenađen i za neodržavanje sjednice optužuje druge”, rekao je novinarima Radmanović, koji sa zamjenikom predsjedatelja Doma naroda Nikolom Špirićem (SNSD) nije podržao dnevni red koji je predložio Izetbegović.

Radmanović je naglasio da je suština priče da se u BiH dogovara po redu, odnosno ono što je SNSD davno rekao, da prvo bude formirano Vijeće ministara.

“To smo mogli uraditi u prosincu. Što to nismo uradili greška je Izetbegovića i političke stranke kojom on rukovodi. To se i dalje može popraviti i u interesu je svih da se to popravi. SNSD je spreman da se to popravi u skladu s normalnim dogovorom”, rekao je Radmanović, prenosi Srna.

On je napomenuo da je dogovoren raspored snaga u Viječu ministara, ali SDA neće to da realizira, postavljaju određene uvjete svima, dodajući da SNSD nema uvjeta osim da u skladu s onim što pripada srpskoj strani bude realizirano.

Radmanović smatra da je moguće večeras ili sutra otkočiti proces u formiranju Vijeća ministara ako SDA bezuvjetno shvati da svatko ima svoja mjesta u vlasti koja se samo sastavljaju.

“Dok oni budu postavljali uvjete pod utjecajem iz BiH ili izvan BiH to neće funkcionirati”, poručio je Radmanović.

Prema njegovim riječima, politička stranka kojom rukovodi Izetbegović neće da pravi BiH po Ustavu BiH, odnosno neće ravnopravnost u BiH, nego hoće dominirati u cijelosti, a to nije moguće.

“Mi ih moramo s vremena na vrijeme podsjetiti da to nije moguće. BiH je dogovor dva entiteta i tri naroda ili je nema”, naglasio je Radmanović.

Izetbegović je rekao da su Radmanović i Špirić ponovili stav SNSD-a da je formiranje Vijeća ministara uvjet za sve aktivnosti na razini države BiH.

Zajednički kolegij BiH trebalo je danas da razmatra dopis Ministarstva vanjskih poslova BiH u vezi s imenovanjem parlamentarne delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte