RADIN: Da je trebalo dati više potpisa Plenkoviću, dali bi ih

Furio Radin, saborski zastupnik talijanske nacionalne manjine, govorio je za N1 o formiranju nove hrvatske vlade.

Radin nije predao potpis za vladu Andreja Plenkovića, za razliku od četiri zastupnika nacionalne manjine koji jesu, osim SDSS-a.

“Da je trebalo biti više potpisa, bilo bi. Ja bih se zaustavio na tome jer se počela miješati vlada i koalicija, o vladi tek treba početi razmišljati. Nitko ne govori o programu”, kaže.

Radin je istaknuo da je cilj nacionalnih manjina da budu aktualizirani operativni programi iz prošlih mandata. “Za nas i za sve ostale manjine”, rekao je.

Radin je komentirao i odbacivanje SDSS u pregovorima između HDZ-a i DP-a.

“Isključivanje nije snaga”

“Mene osobno to pogađa, govorim u svoje ime. Trebalo bi pogoditi one koji to zahtijevaju jer isključivanje nije snaga, uključivanje je”, istaknuo je.

“Što se vlade tiče, počinjemo raditi na programu i vjerujem da ćemo doći do programa koji će biti dobar za sve i za nas, imam povjerenja u mandatara”, dodao je Radin.

Radin je odgovorio na pitanje postoje li opasnosti u programu Domovinskog pokreta: “Nakon što se predaju potpisi čekam da se počnu davati prave izjave na sva pitanja. Postoje stvari oko kojih imam dvojbe, kao što je uplitanje u novinarstvo”, kazao je.

“Snaga je u politici da suočiš s onima koji ne razmišljaju jednako kao ti”, dodao je Radin./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img