AKADEMSKI SLIKAR

Rad N. Dimovskog uvršten na međunarodnu izložbu ‘Venice International Art …’

Rad mostarskog i bosanskohercegovačkog akademskog slikara Nebojše Dimovskog, člana HKD Napredak, Glavne podružnica Mostar, uvršten je na međunarodnu izložbu “Venice International Art Fair 2021.”

Na toj izložbi, čije je otvaranje zakazano za 10. svibnja 2021. godine, predstavit će se umjetnici iz cijeloga svijeta.

Riječ je o trinaestom izdanju venecijanskog sajma umjetnosti na kojemu će biti predstavljeni grupni i pojedinačni radovi iz oblasti slikarstva, kiparstva, fotografije, umjetničke instalacije te video i druge performance.

Na sajmu dolazi do izravnih ideja i kontakata između kolekcionara, umjetnika, fotografa i dizajnera, te drugih radnika u umjetnosti.

Na tom je sajmu svoje mjesto našla i slika Nebojše Dimovskog, koji je nedavno izlagao po prvi put u svome rodnom Mostaru, upravo u organizaciji HKD Napredak – Glavna Podružnica Mostar.

Dimovski je nakon školovanja u Bosni i Hercegovini zvanje akademskog slikara stekao u Rimu. Živio je i radio u Nizozemskoj, Italiji, Španjolskoj, a posljednju godinu radi i živi u Mostaru./FENA/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREMIJER LIGA

Borac sve bliže tituli, Vranješ srušio Zrinjski

Nogometaši Borca pobijedili su Zrinjski 2:1 u derbi susret 30. kola Premijer lige BiH igranom u utorak navečer u Banjoj Luci. Banjalučani su opravdali blagu...