PUTIN: Znamo tko je izveo masakr, bježali su u Ukrajinu, tko ih je tamo čekao?

Smrtonosni napad na koncertnu dvoranu u blizini Moskve izveli su radikalni islamisti, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin, koji tvrdi da su oni pokušali pobjeći prema Ukrajini.

“Znamo da su zločin počinili radikalni islamisti koji imaju ideologiju protiv koje se sam islamski svijet bori stoljećima”, rekao je Putin na sjednici vlade, spominjući takvu poveznicu prvi put tri dana nakon što je Islamska država preuzela odgovornost za napad. “Znamo tko je počinio ovaj zločin protiv Rusije i njezinog naroda. Ono što nas zanima je tko je to naredio”, dodao je.

Po Putinu, napadači su pokušali pobjeći prema Ukrajini. “Važno je odgovoriti na pitanje zašto su teroristi nakon zločina pokušali otići u Ukrajinu. Tko ih je tamo čekao?” rekao je ruski predsjednik, dok Kijev negira umiješanost u napad.

Broj žrtava napada u Moskvi povećan je na 139, priopćio je šef ruskog Istražnog povjerenstva Aleksandr Bastrikin.

Dodao je da je broj ozlijeđenih u napadu ostao nepromijenjen, odnosno da ih je 182. Putin je rekao da su se oni koji su planirali napad nadali da će posijati paniku i razdor u ruskom društvu, ali su, kako kaže, naišli na jedinstvo i odlučnost za pružanje otpora zlu./Hina/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img