Hrvatski Medijski Servis

Putin stigao u Beograd

Foto: Tanjug

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin doputovao je danas u službenu posjetu Srbiji, a u zračnoj luci, gdje je njegov zrakoplov sletio u 13.05 sati, dočekao ga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

U beogradskoj  zračnoj luci “Nikola Tesla” ruskom predsjedniku je priređen svečani doček, uz crveni tepih i postrojenu Gardu Vojske Srbije. Kroz zračni prostor Srbije, zrakoplov ruskog predsjednika pratili su zrakoplovi Vojske Srbije, Mig 29, javio je Tanjug.

Na aerodromu su veleposlanik Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin i srpski u Rusiji Slavenko Terzić. Prethodno je u zračnu luku sletio zrakoplov s ruskim privrednicima, iz više od 40 kompanija.

Domaćin u Beogradu bit će mu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a tijekom ove posjete bit će potpisan 21 sporazum, trećina je iz oblasti inovacija i digitalizacije.

Nakon dočeka u zračnoj luci  Vučić i Putin, zajedno su se s Putinovim automobilom, uputili ka Beogradu, što je ostavilo mogućnost da već tijekom vožnje, u četiri oka, obave prve razgovore.

Oni će kasnije, pored službenih razgovora u užem, a potom i u širem sastavu, tijekom posjete, imati unaprijed  planiranih 15 minuta razgovora nasamo.

Predsjednička kolona napustila je zračnu luku Nikola Tesla i uputila se ka Groblju./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte