PUTIN: Rusija neće napasti NATO, ali će F-16 biti oboreni u Ukrajini

Rusija nema planove napasti nijednu zemlju članicu NATO-a i neće napasti Poljsku, baltičke zemlje ili Češku, ali ako Zapad opskrbi Ukrajinu borbenim avionima F-16 onda će ih ruske snage oboriti, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin kasno sinoć.

Ruska invazija Ukrajine u veljači 2022. izazvala je najdublju krizu u odnosima Rusije sa Zapadom od Kubanske raketne krize 1962.

Putin je rekao da se vojni savez predvođen SAD-om proširio na istok prema Rusiji od pada Sovjetskog Saveza 1991., ali da Moskva ne planira napasti države članice NATO-a.

– Nemamo agresivne namjere prema tim državama – rekao je Putin, prenosi Reuters.

– Ideja da ćemo napasti neku drugu zemlju kao što su Poljska, baltičke zemlje ili Češka također je potpuna besmislica. To je samo budalaština – rekao je Putin.

Na pitanje o borbenim avionima F-16 koje je Zapad obećao poslati u Ukrajinu, Putin je rekao da takvi avioni neće promijeniti situaciju u Ukrajini.

– Ako isporučuju F-16, a o tome govore i navodno obučavaju pilote, to neće promijeniti situaciju na bojnom polju – rekao je Putin.

Kazao je kako će uništiti njih baš kao što uništavaju tenkove, oklopna vozila i drugu opremu, uključujući višecjevne bacače raketa./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img