PUTIN: Rasporedit ćemo vojsku i oružje u blizini granice s Finskom

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je izjavio kako će ova zemlja rasporediti vojsku i oružje kod granice s Finskom.

– Na finskoj granici nismo imali vojnika, sada će oni biti tamo. Nije bilo sustava za uništavanje, sada će se tamo pojaviti. Sa stajališta osiguranja vlastitih nacionalnih interesa, ovo je apsolutno beznačajan korak – rekao je Putin u intervjuu za agenciju RIA Novosti.

Inače, Finska je postala 31. članica NATO-a u travnju prošle godine, dok se Švedska ove godine pridružila savezu.

Nuklearni rat

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg istaknuo je u nekoliko navrata kako je Putin invazijom na Ukrajinu zapravo ojačao Alijansu.

Moskva je ranije izjavila da će odgovoriti na širenje obrambenog saveza u pravom trenutku i bez žurbe.

U intervjuu za RIA Novosti Putin je govorio i o upotrebi nuklearnog oružja, navodeći kako ne vodi sve nuklearnom ratu, ali da bi se koristio oružjem ukoliko opstanak Rusije dođe u pitanje.

Dodao je da ako SAD provedu nuklearne pokuse, da bi i Rusija mogla učiniti isto.

– U SAD ima dovoljno stručnjaka u području rusko-američkih odnosa i u području strateškog obuzdavanja. Stoga ne mislim da sve vodi nuklearnom sukobu, ali mi smo spremni za to. Oružje je tu da se koristi – istaknuo je Putin.

Pregovori o Ukrajini

On je naglasio kako je “Rusija spremna pregovarati o Ukrajini, ali da se ti razgovori moraju temeljiti o stvarnosti” i na jamstvima za Rusku Federaciju”.

Govoreći o nedavnim ukrajinskim napadima na ruske regije, Putin je rekao kako “ne sumnja da je glavni cilj bio poremetiti izbore u Rusiji, odnosno proces izražavanja volje građana”.

Upitan o američkim izborima, ruski predsjednik je odgovorio:

– Ne miješamo se ni u kakve izbore. Kao što sam već mnogo puta rekao, radit ćemo sa svakim čelnikom koji ima povjerenje američkog naroda, američkih glasača./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img