ROSTOV NA DONU

Putin posjetio zapovjedništvo ruske vojske u Ukrajini, dočekao ga Gerasimov

Ruski predsjednik Vladimir Putin posjetio je zapovjednika ruske vojske u Ukrajini i druge visoke časnike nakon što je Ukrajina objavila uspjeh u protuofenzivi na jugoistočnom bojištu.

“Vladimir Putin održao je sastanak u sjedištu grupe za posebne vojne operacije u Rostovu na Donu”, stoji u priopćenju Kremlja.


Kremlj je dodao da je Putin saslušao izvješća Valerija Gerasimova, načelnika Glavnog stožera vojske, koji je i glavni zapovjednik snaga u Ukrajini, te drugih visokih vojnih zapovjednika i časnika.

Ranije je Ukrajina, čije je napredovanje u protuofenizivi sporije od očekivanog, objavila da je oslobodila manje selo, prvo od srpnja. Kremlj nije iznio nikakve dodatne detalje sastanka i nije jasno kada je održan.

Videosnimke koje je objavila državna novinska agencija RIA pokazuju kako Gerasimov pozdravlja Putina, čini se, po noći i vodi ga u zgradu nakon rukovanja.

Gerasimov, koji se posljednjih mjeseci rijetko pojavljivao u javnosti, bio je meta oštrih kritika vođe plaćeničke grupe Wagner Jevgenija Prigožina i nekih ruskih vojnih blogera zbog neuspjeha u ratu protiv Ukrajine.

U Rostovu na Donu, gradu udaljenom stotinjak kilometara od ukrajinske granice, nalazi se zapovjedništvo ruskog južnog vojnog okruga. /Hina /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img