PREDSJEDNIK RUSIJE

PUTIN: Možemo pobijediti virus korona za manje od tri mjeseca

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas da je uvjeren da će Rusija zaustaviti širenje virusa korona i da je to samo pitanje vremena i efikasnosti zajedničkog rada države, društva i gospodarstva.

“Kada se situacija promijeni, definitivno će se promijeniti nabolje – to je 100 posto sigurno. Pitanje je, naravno, koliko će trajati i koliko je efikasan naš zajednički rad, a svi ljudi koji danas koriste vaše besplatne sadržaje ili vaše proizvode ostat će vaše mušterije”, rekao je Putin na sastanku sa gospodarstvenicima.

On je rekao da vjeruje u mjere koje je Rusija poduzela protiv oboljenja Covid-19 i da se slaže sa idejom da bi zemlja mogla svvlada virus za manje od tri mjeseca.

“Naše kolege očekuju da ćemo završiti s virusom korona za dva do tri mjeseca. To je već dobra prognoza, zato što je u nekim zemljama rečeno da će borba biti veoma duga”, rekao je Putin.

Tijekom sastanka, gospodarstvenici su predložili da se pojednostavi procedura certificiranja određenih proizvoda, poput opreme za dezinfekciju, sa sadašnjih tri do šest mjeseci.

Putin je rekao da pozdravlja ovu ideju i da će država uraditi svoj dio posla u njenoj primjeni, ali je dodao da na snazi moraju ostati mjere kontrole.

On je razgovarao s gospodarstvenicima i o mjerama financijske podrške kompanijama i o mjerama Centralne banke radi sprečavanja otpuštanja radnika i propadanja kompanija./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije