“Puna vreća želja” u subotu u Lutarskom kazalištu

U subotu 1.veljače u terminima 11 i 18 sati u Lutkarskom kazalištu Mostar igrat će se predstava „Puna vreća želja“ koju je po tekstu Mire Gavrana adaptirao i režirao Ivan Kristijan Majić, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

“Puna vreća želja” je nastala u sklopu projekta IRENE (lnterregional Renewable & ENErgy efficiency network) odobrenog iz Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.- 2020.

Riječ je o predstavi koja za cilj ima razvijanje svijesti o zaštiti okoliša i očuvanju prirode. Predstava je u okviru 27. SLUKA u Osijeku 2019. godine dobila povelju Odsjeka za povijest hrvatskog kazališta HAZU za promicanje hrvatske dramske književnosti na lutkarskoj sceni.

O predstavi: U šumi, koja je dom životinjama, sve je više smeća. Medo i Zeko navikli su se već na život u svome prljavom domu, pa su se čak počeli i veseliti smetlarskom kamionu koji u šumi istovara smeće – jer tamo lako pronalaze hranu, ostatke medenjaka i mrkve! Njihova prijateljica, djevojčica Irena, dolazi u šumu s pecaljkom u ruci, kako bi ulovila zlatnu ribicu. I životinje se uključuju u lov na ribicu, jer svatko za nju ima jednu želju, koju bi htio da mu se obistini. Kako vrijeme odmiče, želja je sve više, puno, puno više od one poznate tri koliko za svoju slobodu ispunjava ribica. Umjesto pune vreće ostvarenih želja Medo, Zeko i Irena otkrit će da nisu sve želje jednake i da se samo za one prave isplati potruditi.

U predstavi igraju: Anela Planinić, Tibor Oreč, Ivan Nevjestić i Marta Haubrich. Predstava je prigodna za djecu od 3 godine.

Ulaznice po cijeni od 3 KM su u prodaji u subotu od 10 sati i u poslijepodnevnom terminu od 17 sati. Molimo Vas da dođete barem 20 minuta prije početka predstave kako biste se ugodno smjestili. Broj mjesta je ograničen stoga Vas molimo za razumijevanje./HMS/

Najnovije

ZAMJENIK MINISTRA OBRANE BIH

OKOLIĆ: Većina Srba u OS BiH prešla bi u Vojsku Republike Srpske

Većina pripadnika Oružanih snaga BiH srpske nacionalnosti spremna je prijeći u Vojsku Republike Srpske, ako bi bila ponovo formirana, izjavio je za RTRS zamjenik...