SARAJEVO

PULJIĆ I SATTLER SUGLASNI: BiH treba biti država jednakih prava svih njezinih građana i naroda

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić susreo se u Sarajevu sa šefom Izaslanstva Europske unije u BiH i specijalnim predstavnikom EU za BiH Johannom Sattlerom, koji je kardinalu Puljiću zahvalio što je u prethodnom razdoblju, otkako je na čelu Vrhbosanske nadbiskupije, bio graditelj mostova, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Kako je priopćeno iz Vrhbosanske nadbiskupije, razmijenili su mišljenja o aktualnom stanju u državi te se obojica složili kako je potrebno graditi državu i društvo u kojem će svi biti jednaki pred zakonom i imati jednaka prava te “kako je nužno ispraviti greške koje su nastale s Daytonom”.

“Pri tome su istaknuli kako se stvari mogu kretati naprijed unatoč postojećem kompliciranom uređenju. Obojica su se složila kako BiH treba biti država jednakih prava svih njezinih građana i naroda”, navodi se u priopćenju.

Razgovarali su i o aktualnoj migrantskoj krizi, a Sattler je zahvalio kardinalu Puljiću što je prije nekoliko dana digao glas te progovorio o ljudskom dostojanstvu koje zaslužuje svaki čovjek.

Zaključili su, kako se navodi u priopćenju, da je to pitanje koje se tiče svih te je potrebno napraviti strukturu kako bi se taj problem riješio. Također, suglasni su da je neophodno osigurati osnovne i humane uvjete za život migranata.

Bio je to prvi susret kardinala Puljića i Sattlera od njegova stupanja na službu 1. rujna 2019. Obojica su izrazili želju za budućom suradnjom, priopćeno je iz Vrhbosanske nadbiskupije. /HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img