KARDINAL PULJIĆ: Primjena Daytona na štetu najmalobrojnijih

Usprkos brojnim pisanim zahtjevima i usmenim razgovorima, vlast u BiH nije zainteresirana za rješavanje pitanja denacionalizacije i vraćanja imovine koja se uništava ili preprodaje i prepisuje na druge vlasnike, rekao je nadbiskup vrhbosanski Vinko Puljić uoči zasjedanja Biskupske konferencije BiH u Sarajevu.

Kardinal Puljić je ukazao na društvenopolitičko stanje u BiH i posebno katolika u njoj, kao i provođenje nepravednih zakona i selektivan pristup primjeni Daytona ”na štetu onih koji su najmanje brojni”, javlja Katolička tiskovna agencija (KTA).

Naveo je kako ni većina medija nije zainteresirana za to pitanje, kao ni za ostala koja su neriješena, poput diskriminacije u vezi sa zdravstvenim i mirovinskim osiguranjem.

Prvog dana s biskupima se susreo apostolski nuncij u BiH Luigi Pezzuto.

U ime Hrvatske biskupske konferencije na konferenciji je govorio biskup Mate Uzinić koji je izrazio podršku biskupa HBK nastojanjima i težnjama za uspostavljanjem pravednijih i boljih odnosa na društveno-političkoj razini, kako bi se zajamčila prava svih naroda u BiH, pa tako i hrvatskog./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

DINAMO S IGRAČEM MANJE OD 45. MINUTE

Hajduk nakon preokreta došao do pobjede na Maksimiru

U derbiju 34. kola Prve HNL Hajduk je na stadionu Maksimir pobijedio Dinamo sa 3-2 upisavši tek drugu pobjedu u zadnjih šest kola, dok...