Hrvatski Medijski Servis

KARDINAL PULJIĆ: Primjena Daytona na štetu najmalobrojnijih

Foto: KTA

Usprkos brojnim pisanim zahtjevima i usmenim razgovorima, vlast u BiH nije zainteresirana za rješavanje pitanja denacionalizacije i vraćanja imovine koja se uništava ili preprodaje i prepisuje na druge vlasnike, rekao je nadbiskup vrhbosanski Vinko Puljić uoči zasjedanja Biskupske konferencije BiH u Sarajevu.

Kardinal Puljić je ukazao na društvenopolitičko stanje u BiH i posebno katolika u njoj, kao i provođenje nepravednih zakona i selektivan pristup primjeni Daytona ”na štetu onih koji su najmanje brojni”, javlja Katolička tiskovna agencija (KTA).

Naveo je kako ni većina medija nije zainteresirana za to pitanje, kao ni za ostala koja su neriješena, poput diskriminacije u vezi sa zdravstvenim i mirovinskim osiguranjem.

Prvog dana s biskupima se susreo apostolski nuncij u BiH Luigi Pezzuto.

U ime Hrvatske biskupske konferencije na konferenciji je govorio biskup Mate Uzinić koji je izrazio podršku biskupa HBK nastojanjima i težnjama za uspostavljanjem pravednijih i boljih odnosa na društveno-političkoj razini, kako bi se zajamčila prava svih naroda u BiH, pa tako i hrvatskog./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte